SALKANTAY & MACHUPICCHU 5D 4N

SALKANTAY & MACHUPICCHU 5D 4N

Een meerdaagse trip te paard en te voet doorheen indrukwekkende bergpassen, Onderweg komen we langsheen enkel pittoreske dorpjes, de Salkantay bergtop en natuurlijk het hoogtepunt Machupicchu.

 

5 dagen / 4 nachten
350.00 €

Dag 1 : CUSCO - Mollepata - Soraypampa

We vertrekken vroeg in de ochtend om 5.00 am vanuit Cusco met de bus naar Mollepata. Dit is het begin van onze tocht. De rit duurt ongeveer 3 uur. In Mollepata nemen we ons eerste ontbijt en regelen we onze paarden. Daarna lopen we ongeveer 3 uur omhoog naar CRUZ PATA waar we lunchen. Na de lunch zullen we een uur rusten en daarna zetten we onze tocht verder richting Soraypampa ( 3.850 m ). In dit deel van het parcours krijgen we zicht op de eerste HUMANTAY, met sneeuw bedekte berg . Rond 5:30 komen we aan op de eerste kampplaats waar onze dragers ons al staan op te wachten met hete thee. Later op de avond eten we het avondmaal. Deze kampplaats is de koudste.

Dag 1 : CUSCO - Mollepata - Soraypampa

Dag 2 : Soraypampa - Chaullay

Na een goed ontbijt vertrekken we om 06:30 . We maken een klim van vier uur naar de eerste pas van de Salkantay berg . Dat is meer dan 4.540 m hoog. Hier bovenop deze Salkantay berg ( hoogste punt ) stoppen we voor ongeveer 15 minuten om enkele foto's te nemen , want vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de bergen te hebben. Rond deze pas vind je ook Apachetas, torentjes van op elkaar gestapelde stenen. Daarna maken we een afdaling van 4 uur langs een mooi pad naar onze tweede kampplaats in Chaullay 2.900 m , dat lager gelegen is dan de eerste kampplaats. 

Dag 2 : Soraypampa - Chaullay

Dag 3: Chaullay – La Playa (Sawayacu) - Santa Teresa

We vertrekken vroeg vanuit Chaullay en na ons ontbijt om 07:00 wandelen we door COLLCAPAMPA. In dit deel van de tocht lopen we langs een smal pad de berghelling op. Nadat we kennismaken met een aantal soorten orchideeën en verschillende soorten planten , graan- en fruitvelden , krijgen we de kans om de mooiste waterval op het parcours te zien. Na een tocht van 5 uur komen we aan in LA PLAYA waar we een kleine vrachtwagen nemen om naar Santa Teresa ( 1645 m ) te gaan. Deze rit duurt 45 minuten waarna we rond 15u onze tenten hier opzetten. We kunnen optioneel naar de geneeskrachtige warmwaterbronnen gaan, op 45 minuten van de stad Santa Teresa.

Dag 3: Chaullay – La Playa (Sawayacu) - Santa Teresa

Dag 4: Santa Teresa – Hidroelectrica – Aguas Calientes

We staan ​​op om 7.00 in de ochtend en na het ontbijt gaan we ongeveer 2 uur wandelen tot aan de Urubamba rivier waar we via een kabel oversteken. Na deze spectaculaire ervaring blijven we 2 uur verder lopen tot aan een ​​waterkrachtcentrale ,  ook in een klein dorpje. Hier krijgen we onze lunch en daarna lopen we het laatste deel van het spoor, ongeveer 3 uur,  naar Aguas Calientes.  In Aguas Calientes brengen we de nacht door in een hostel.

Dag 4: Santa Teresa – Hidroelectrica – Aguas Calientes

Dag 5: Aguas Calientes – Machu Picchu - Cusco

De dag start met een vroege wandeling (ongeveer 1.30 uur bergopwaarts vanaf Aguas Calientes ) of  25 minuten bus naar de Citadel van Machu Picchu. Hier krijgen we een rondleiding van 3 uur  door een ervaren gids met daarna voldoende vrije tijd om de site verder te verkennen, foto’s te nemen en een optionele beklimming van de berg Huayna Picchu , de Tempel van de Maan , of de Poort van de zon. Over het algemeen lopen mensen de trap terug naar Aguas Calientes rond 15u. Je krijgt je lunch en tot slot keren we terug met de trein naar Ollantaytambo en daarna een busverbinding met aankomst in Cusco rond 22:30 . ( Kan variëren tijdens het seizoen) .

Dag 5: Aguas Calientes – Machu Picchu - Cusco

Wat is inbegrepen :

 • Ophalen vanuit uw hotel in Cusco
 • Voertuig Mollepata - Cruzpata ( start van de trek )
 • 2 persoonstenten ( ruim en comfortabel ) en matras
 • Engelssprekende professionele berggids
 • 6 kilo van uw persoonlijke spullen dwz extra kleding , slaapzak worden gedragen door ezels dus je hoeft alleen maar je rugzak met alles te dragen u nodig heeft tijdens de dag . Volpension maaltijden 4 ontbijt , 4 middamalen , 4 avondmalen
 • EHBO doos.
 • Paarden / ezels die tenten , voedsel  en kookgerei dragen
 • Expedition Toeristische trein van Aguas Calientes naar Ollantaytambo en busvervoer naar Cusco
 • Toelating Ticket to Machu Picchu archeologische complex
 • Rondleiding in Machu Picchu, klim naar Huayna Picchu
 • Hostel in Aguas Calientes
 • Eet- en kooktenten met tafels en stoelen
 • Chef-kok, kookgerei en keukentent