DELIGHTS OF PERU 14D

DELIGHTS OF PERU 14D

Ontdek de meest fascinerende plaatsen in Peru, waaronder het Amazone regenwoud, Machu Picchu, de zonovergoten kustlijn van de Stille Oceaan. Vanuit de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika, Lima, vliegt u naar de Amazonewoud om zeldzame en fascinerende wilde dieren te ontdekken. Reis met de trein - inclusief de luxueuze Belmond Hiram Bingham - om Machu Picchu te bezoeken. Wandel door de geplaveide straten van het historische Cusco, de voormalige hoofdstad van het Incarijk. Sluit je authentieke culturele ontdekking af met een ontspannende tijd op Peru's beste strandbestemming, Mancora, met het hele jaar door zon en seizoensgebonden walvissen spotten.

2,388.00 €

Dag 1 : Vliegreis naar Peru

Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar je in de late avond arriveert. Je wordt opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar je hotel, gelegen in de aangename wijk Miraflores.

Dag 2 : Full day Lima Experience (O - L )

Hier ervaar je het echte leven in Lima met een bezoek aan 'beide kanten' van de stad. In de voormiddag ontdekken we de indrukwekkende sloppenwijk waar je niet alleen interessante historische, politieke en culturele feiten zult leren, maar vooral, je dag zal gevuld zijn met verantwoordelijke en betekenisvolle ontmoetingen met de lokale bevolking. Vervolgens zult u lunchen in een typisch lokaal restaurant, na de lunch neemt uw lokale gids u mee naar het grote historische centrum om een wandeling te maken en de hoogtepunten te bezoeken: paleizen, kastelen, prachtige houten balkons en mysterieuze ondergrondse catacomben.

Dag 1 : Vliegreis naar Peru

Dag 3 Lima - Puerto Maldonado.

Aankomst op de luchthaven van Puerto Maldonado. Transfer van het vliegveld naar de rivierhaven. Ervaar de betovering van het regenwoud tijdens een 45 minuten durende boottocht over de Madre de Dios rivier, om aan te komen bij Inkaterra Reserva Amazonica lodge. Na een korte briefing, neem je plaats in je prachtige cabaña en geniet je van een heerlijke lunch. Hierna neem een siësta en maak je klaar voor de middag excursie. De activiteiten bij Reserva Amazonica zijn à la carte. Op uw eerste dag raden we u een begeleide wandeling aan langs het padensysteem, in het Inkaterra Reserva Amazonica natuurgebied, waar u het Amazonebekken zult ontdekken. Deze route biedt een uitstekende introductie in de bosrijke omgeving, kronkelend langs indrukwekkende bomen zoals de Shihuahuahuaco en de vreemd mooie wurgvijg, die uitstekende mogelijkheden biedt om vogels te kijken en exotische insecten te observeren. We raden ook onze Twilight River excursie aan op de eerste nacht - een begeleide middagboottocht op de Madre de Dios rivier. Bekijk de transformatie van een dag- naar een nachtelijke wereld: dieren en vogels van de dag maken plaats voor soorten die speciaal zijn aangepast aan de nacht. Terwijl u geniet van hun paradijs, leert u hun gewoontes kennen, terwijl u op zoek gaat naar nachtpotten, uilen, capibara's en tot drie verschillende kaaimansoorten. Geniet van het diner geserveerd in de grote eetkamer van 19:30 tot 21:30 uur. Na het diner kunt u zich al vroeg terugtrekken in uw eigen cabana, of uw ervaring van het leven in het regenwoud delen met andere gasten en gidsen, terwijl u luistert naar de intrigerende geluiden van de jungle bij nacht.

Dag 3 Lima - Puerto Maldonado.

Dag 4 Reserva Amazonica - Rolin Island - Lake Sandoval

Bezoek Lake Sandoval in het Tambopata National Reserve. Glijd in een houten kano over het prachtige, spiegelende ossenboogmeer dat de thuisbasis is van de bedreigde reusachtige rivierotter. In de namiddag bekijk je het regenwoud vanuit een nieuw perspectief, vanaf de canopy loopbrug. Bij het beklimmen van de eerste toren, 29 meters boven de bosgrond, begint uw ontmoeting met het regenwoud, het rijk van de boomtoppen. Wees op de uitkijk voor heldere toekans, spechten, trogons, apen en de drietenige luiaard.  In dit weelderige ecosysteem op houten loopbruggen kunt u de verschillende soorten amfibieën, vogels, zoogdieren, een overvloedige flora en bomen observeren.

Dag 4 Reserva Amazonica - Rolin Island - Lake Sandoval

Day 5: Reserva Amazonica - Gamitana Creek

Na het ontbijt begint u aan een reis naar Gamitana Creek, gelegen op 25 minuten per boot van de lodge. Maak kennis met lokale exotische vruchten en planten. Onderneem een verkenningstocht door het regenwoud langs de oevers van een kronkelende, donkere beek waar veel piranha's, kaaimannen, schildpadden en vogels leven. Na de lunch kunt u genieten van de Hacienda Concepcion excursie, met meer dan 200 verschillende plantensoorten, en leren over het gebruik en de voordelen van de traditionele tropische flora. Dit wordt gevolgd door een 30 minuten durende kanotocht om schildpadden, futen, nachtpotten en exotische reigers te zoeken. Keer terug naar de lodge en geniet eventueel van een nachtwandeling om nachtdieren te zien.

Day 5: Reserva Amazonica - Gamitana Creek

Dag 6: Puerto Maldonado - Cusco

Geniet voor vertrek van een uitgebreid ontbijt. Een 45 minuten durende boottocht brengt u naar Puerto Maldonado. Na aankomst bezoeken we het vlinderhuis. Peru heeft de grootste variëteit aan vlinders ter wereld, met 3.700 bekende soorten. Veel van deze vlinders zijn te zien in het Vlinderhuis waar u een stop maakt, een showcase voor de verscheidenheid, schoonheid en het aanpassingsvermogen van deze fascinerende insecten.

Bij aankomst op de luchthaven van Cusco wordt u verwelkomd door een SalKaPeru-vertegenwoordiger.

Dag 6: Puerto Maldonado - Cusco

Dag 7: Cusco - Helige Vallei

Na het ontbijt word je opgehaald aan je hotel.  Vervolgens gaan we naar Qoricancha : de zonnetempel van de Inca’s . De tempel was, net als Machu Picchu, een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt (daar blijft nu niets meer van over.  De Spaanse Veroveraar heeft in de 16de eeuw op de fundamenten van deze tempel haar kerk gebouwd. In het tweede deel van de tour bezoeken we de Inca ruïnes in de heuvels boven Cusco : Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco. Daarna gaan we naar een van de belangrijkste archeologische sites in de regio, genaamd Pisac. We gaan ongeveer een uur rond de ruïnes en terrassen wandelen, en na onze tocht gaan we door naar de stad Pisac. Vervolgens lopen we door de steenstraten naar het plein om locals die producten en souvenirs in hun stands verkopen te zien. In Pisac heb je wat vrije tijd om rond te lopen.Na het beëindigen van ons bezoek in Pisac rijden we naar de stad Urubamba om te lunchen. Na de lunch gaan we naar Ollantaytambo. Deze site was een belangrijk religieus en astronomisch centrum en werd ook gebruikt als een militaire vesting in een van de grootste gevechten van de Inca's tegen de Spanjaarden. De Spanjaarden hebben de stad uiteindelijk ingenomen en koloniale gebouwen op de Inca huizen gebouwd. Later is de verlaten stad aan het begin van de 20e eeuw opnieuw ontdekt.

Dag 7: Cusco - Helige Vallei

Dag 8: Machupicchu

Vandaag bezoeken we Machupicchu het meesterwerk van de Inca beschaving. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Jullie worden opgewacht door een gids aan het hotel en om 6 uur kunnen jullie de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 2 uur hebben  jullie alle tijd om dit ‘wereldwonder’ op eigen houtje te verkennen.

Velen beklimmen de beroemde bergpiek Wayna Picchu. U kunt echter ook naar het eindpunt van de befaamde Inca Trail, de Inti Punku (Zonnepoort van de Inca’s), wandelen, de berg Machu Picchu beklimmen (hier kom je nauwelijks toeristen tegen), of richting de indrukwekkend aangelegde Inca Brug wandelen.

’s Middags nemen we de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar de Heilige Vallei.

Dag 8: Machupicchu

Dag 9: Maras - Moray - Chinchero

Na Ontbijt transfer naar Chinchero een  pittoresk stadje. Hier bezoeken we de prachtige koloniale tempel gebouwd op de fundamenten van  een Inca gebouw. De stad is ook beroemd om zijn textiel-souvenirmarkt waar je Andes-textiel kunt vinden gemaakt van alpacawol. Aan het einde van de rondleiding krijgen we een demonstratie van hoe het textiel in dit gebied handgemaakt en gekleurd wordt. Daarna  gaan we verder naar de nabijgelegen Inca-site van Moray,  Hier bezoeken we de cirkelvormige terrassen die als een Inca prototype van een experimenteel biologisch station worden beschouwd. Van daaruit dalen we verder af richting Maras, waar we stoppen om te lunchen. Vanaf dit punt genieten we een prachtig uitzicht op de Heilige Vallei en het Andes gebergte. Na de lunch bezoeken we de oude zoutmijnen "Salineras" één van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Sinds de tijd van de Inca´s bestaan de zoutmijnen uit ongeveer 3000 kleine akkers. Deze bronnen werden gebruikt tot en met het huidige tijdperk, om zout te produceren door middel van verdamping. Nadat de akkers zich met zout water hebben gevuld, verdampt de zon het water op natuurlijke wijze, waarna het pure natuurlijke zout overblijft. Deze plek is spectaculair om te fotograferen. Daarna  rijden we verder naar Cusco.

Dag 9: Maras - Moray - Chinchero

Dag 10: Cusco - Mancora

Vandaag verlaat u de bergen van Peru en gaat u naar een heel ander klimaat aan de warme oevers van de noordelijke kustlijn van Peru. Binnenlandse vlucht Cusco-Lima-Talara.

Bij aankomst word je per Privé vervoer gebracht naar uw hotel gelegen aan het strand.

Dag 11: Mancora

Vrije dag

Geniet van een dagje luieren aan het zwembad of op het strand. Als u tussen augustus en november daar bent, dan is walvissen kijken niet te missen.

Dag 10: Cusco - Mancora

Dag 12: Mancora

 s Ochtends halen u op van uw hotel voor een uitstap naar het strand van Los Organos, een geweldige plek om zeeleeuwen, blauwpootpiqueros in hun natuurlijke omgeving te observeren. Later varen we met de boot naar Quebrada Verde om te vissen, met behulp van een eenvoudige lijn en aas (ambachtelijke visserij) voor een heerlijke Ceviche-lunch na afloop.

De volgende stop is bij Ñuro grot waar we  zullen zwemmen rond groene schildpadden. Hier kreeg je de kans om te snorkelen.

Dag 13: Mancora

Vrije dag om van de faciliteiten van het hotel te genieten.

Dag 14:Mancora - Lima - Home

Vrije ochtend om nog een laatste keer naar het strand te gaan! In de namiddag wordt u opgehaald van uw hotel en naar de luchthaven gebracht om uw vlucht  naar Lima te nemen en vervolgens de internationale vlucht naar huis.

Dag 12: Mancora

INBEGREPEN

 • Binnenlandse vluchten, incl. luchthaventaksen. 
 • Alle vervoer in privé verband zoals vermeld in het programma.  
 • Alle overnachtingen in tweepersoons kamer met ontbijt inbegrepen. 
 • Overige inbegrepen maaltijden:  5x lunch. 3x diner
 • Alle excursies in privé verband volgens programma met Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden, behalve bij optionele bezoeken

NIET INBEGREPEN 

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Optionele en niet vermelde diensten en bezoeken
 • Reis- en bijstandsverzekering 

Opmerkingen :

Prijzen zijn vanaf prijzen op basis van 2 reizigers hotels ( 3*** )

De prijs is o.a. afhankelijk van :

 • Het aantal reizigers
 • De periode waarin je reist
 • Hoe lang je van tevoren boekt
 • De keuze van accommodaties of individuele wensen