VAN DE ANDES NAAR DE AMAZONES 21D

VAN DE ANDES NAAR DE AMAZONES 21D

Deze veelzijdige rondreis op maat naar Peru is een geweldig avontuur van 21 dagen langs de meest fascinerende plekken , waaronder het Amazonewoud, Machu Picchu en de Nasca-lijnen. 

4,850.00 €

Lima

Dag 1 : Vliegreis naar Peru

Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar je in de late avond arriveert. Je wordt opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar je hotel, gelegen in de aangename wijk Miraflores.

Dag 2 : Reality tour Lima (O - L )

Hier ervaar je het echte leven in Lima met een bezoek aan 'beide kanten' van de stad. In de voormiddag ontdekken we de indrukwekkende sloppenwijk waar je niet alleen interessante historische, politieke en culturele feiten zult leren, maar vooral, je dag zal gevuld zijn met verantwoordelijke en betekenisvolle ontmoetingen met de lokale bevolking. Daarna is er een lunch voorzien in een typisch lokaal restaurant. Na de lunch neemt je lokale gids je mee naar het grote historische centrum om te genieten van een ​​wandeltocht  en bezoek aan de vele bekende hoogtepunten: paleizen, kastelen, prachtige houten balkons en mysterieuze ondergrondse catacomben.

Lima

Dag 3 : Lima - Nazca - Huacachina

Om 8.00 uur rijden we  richting Ica waar je board op een klein 20-seater Cessna propeller vliegtuigje. Een 70-minuut durende vlucht. Vanuit de lucht bekijk je de wereldberoemde lijnen van Nazca & Palpa, prachtige geogliefen, die bestaan uit tientallen dierenfiguren, honderden geometrische vormen en 300 meter grote lijnen in het woestijnzand. Doordat de Nazca mensen de lijnen aan brachten op de hoogvlakte van Peru in de droge grensstrook met de Atacamawoestijn zijn de lijnen prachtig bewaard gebleven. Hierna gaan wij verschillende pisco-distilleerderijen bezoeken. Daarna gaan we  richting Huacachina rijden. We nemen een onconventionele route door de woestijn en stoppen langs de weg om je sandboard vaardigheden te oefenen. Wil je de schoonheid van de duinen ervaren, maar ben je niet op zoek naar opwinding of adrenaline? Dan kan je de trage en ontspannen buggy tour doen. In plaats van op en neer te racen in de duinen, nemen we je mee op een ontspannen verkenning van de woestijn in een gematigd tempo. Je krijgt meerdere mogelijkheden om foto's te nemen en je bent getuige van de prachtige zonsondergang over de duinen voordat we terug gaan naar onze  hotel.

Dag 3 : Lima - Nazca - Huacachina

Dag 4 : Huacachina - Paracas - Lima (O)

Na het ontbijt  rijden we in ons privé-vervoer  richting het vissersdorpje Paracas. Hier stap je  op de boot voor een tocht van ongeveer 2 uur naar de Islas Ballestas, die bruisen van het dierenleven. Deze eilanden herbergen onder andere grote kolonies zeeleeuwen en pinguïns, die je van wel heel dichtbij kan bekijken. De visrijke wateren trekken ook enorm grote groepen vogels zoals aalscholvers en pelikanen. Naast zeeleeuwen, pinguïns, aalscholvers en pelikanen kan je met een beetje geluk ook flamingo’s en dolfijnen spotten. Na een korte pauze zullen jullie het vogelmuseum bezoeken, waar je meer leert over de flora en fauna van dit Nationale Reservaat. Daarna steken we de woestijn over via een onverhard pad, totdat we bij het 'kathedraal uitzichtpunt' aankomen.Dit is een indrukwekkende steenformatie, gecreëerd door de erosie van de wind. Hier zullen we stoppen om wat foto's te maken van het spectaculaire uitzicht. Vervolgens bezoeken we verschillende stranden, zoals La Mina, Playa Yumaque en Playa Roja. Uiteindelijk bereiken we het prachtige strand van Lagunillas, waar we kunnen lunchen en een drankje drinken, met het uitzicht op de prachtige blauwe zee. Daarna rijden wij terug richting Lima.

Dag 4 : Huacachina - Paracas - Lima (O)

Dag 5 : Arequipa (O)

Vrije dag om op eigen ritme het gezellige oude centrum te ontdekken, één van de vele museums op te zoeken of te proeven van de heerlijke lokale keuken.

Dag 6: Arequipa City Tour

We beginnen de tour met een uitstap door het verleden, wandelend door het klooster van Santa Catalina. Dit monument behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa.  We zetten de tour verder naar het centrale plein van Arequipa een levendig plein waar de lokale bevolking graag samen komt.  (Plaza de Armas), en de Compañia  de jesus kerk, beroemd om zijn ongelooflijke barokke stijl en zijn kleurrijke koepel van Sint Ignatius. Hierna bezoeken we het museum Santuarios Andinos waar de beroemde ijsmummie “Juanita” te vinden is, het 13/14-jarige Inca-meisje, werd op 8 september 1995 gevonden op de Ampato-vulkaan (6000 m) en bevond zich dankzij de vrieskou in perfecte staat.

Dag 5 : Arequipa (O)

Dag 7 : Arequipa  - Colca Canyon (O)

Na het ontbijt  rijden we richting de zuidoostelijke kant van de Misti  vulkaan. We zullen geleidelijk klimmen van 2300m naar een gemiddelde hoogte van 4000m. Eenmaal aan de top zal het landschap dramatisch veranderen met uitgestrekte, eindeloze hooglanden, valleien van rotsformaties, weelderige wetlands die krioelen van de Andes fauna. Onze belangrijkste bestemming van de ochtend is het Salinasmeer, een droog zoutmeer dat op 4300 meter hoogte ligt en omgeven is door gekleurde bergen en vulkanen. Het landschap is surrealistisch, het heldere blauw van de lucht staat in schril contrast met de verblindende witte zoutkorst. Na onze tijd op de zoutvlakte gaan we dieper het reservaat in, waar minder tekenen van menselijk leven te vinden zijn. Vicuña's, alpaca's, flamingo's, viscacha's (konijnachtige dieren) en andere dieren uit de Andes zijn echter vaak te zien. Als er nog tijd is en het weer toe laat gaan we in de namiddag nog een kleine wandeling doen.  Zodra we het reservaat verlaten, is het slechts een paar uur naar de stad Chivay, waar onze Hotel gelegen is.

Dag 7 : Arequipa  - Colca Canyon (O)

Dag 8 : Cruz del Condor (Colca Canyon) (O)

Vandaag nemen we u mee naar de mooiste plekken in de Colca Canyon. Onderweg maken we een paar stops in kleine Andesdorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. We reizen verder langs de canyon tot aan 'Mirador Cruz del Condor', Dit uitzichtpunt is 1200m diep. Vanaf hier ziet u de gigantische Andes condor vliegen vanaf de bodem van de canyon. Majestueus zweven ze door de canyon en boven u met weids gespreide vleugels tot wel 3 meter breed. Op de terugweg naar Chivay  bezoeken we  enkele typische dorpjes Pinchollo, Maca en Achoma. Daar zien we archeologische overblijfselen, Pre-Inca landbouwterrassen en verbazingwekkend panoramisch uitzichten op de canyon. 's Middags kunt u uitrusten en ontspannen op uw privébalkons, terrassen, of een bezoek brengen aan de warmwaterbron die op slechts 20 minuten afstand (te voet) van het hotel ligt.

Dag 8 : Cruz del Condor (Colca Canyon) (O)

Dag 9 : Colca Canyon - Puno (O)

Na het ontbijt rijden we richting Puno en laten we de Colca Canyon achter ons en rijden we bergop tot we het hoogste punt van onze reis bereiken, het uitkijkpunt van de Andes (4800 m). Helemaal bovenaan stappen we een paar minuten uit de bus en genieten we van het prachtige landschap met de grote vulkanen zoals Mismi, Misti, Chachani, Sabancaya (actief) en Ampato. Langs de geplaveide weg passeren we kleine andes dorpjes en de prachtige lagune Lagunillas, waar we veel Andesvogels en flamingo's zullen zien. Via een steile weg bereiken daarna Viscachani. We nemen hier een korte pauze en drinken een typische coca-thee of koffie in het plaatselijke restaurant. Later rijden we door het nationale reservaat van het Peruaanse Altiplano om uiteindelijk de stad Puno te bereiken, vlak bij het Titicacameer.

Dag 9 : Colca Canyon - Puno (O)

Dag 10 : Uros - Taquile (O)

Vandaag geniet u van een begeleide tour rond het Titicacameer. We reizen per boot naar de drijvende eilanden van Uros, de thuisbasis van een oude gemeenschap waarvan de stamboom teruggaat tot vóór de Inca-tijd. Dankzij hun zelfgemaakte rieteilanden, die voortdurend gerenoveerd moeten worden, is het Uros-volk erin geslaagd om hun unieke manier van leven te behouden en niet alleen de Inca's en de Spanjaarden te overleven, maar ook de dreiging van een oprukkende moderniteit. We wandelen dan langs een pre-Inca pad met spectaculaire landschappen van het eiland, waarbij we families van wevers bezoeken om te leren over hun textielkunst en symboliek. In 2005 werd "Taquile en zijn textielkunst" door de UNESCO uitgeroepen tot "Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid". Beleef vervolgens de bereiding van "Pachamanca", een traditionele manier van koken van vlees, vis en aardappelen met behulp van ondergrondse ovens, en een van de belangrijkste gerechten uit de Peruaanse Keuken. Geniet van deze lekkernijen bereid door de gastvrije eilandbewoners, voordat u terugkeert naar onze Lodge. Hier kunnen jullie deelnemen aan verschillende activiteiten : kayak met een traditionele boot, bezoek aan verschillende drijvende eilandjes, etc.

Dag 10 : Uros - Taquile (O)

Dag 11: Puno - Cusco (O )

Treinrit van zo'n tien uur, maar dat voelt absoluut niet als een lange rit. De Titicaca Trein is een hele luxueuze trein met meerdere wagons waarin zich onder andere het restaurantgedeelte en een bar bevinden. De allerlaatste wagon heeft een observatiedek, waar je in de buitenlucht kan genieten van het uitzicht op de spectaculaire landschappen waar de trein doorheen rijdt. Eindeloze hoogvlaktes, de sneeuw pieken van de Andes, snelstromende rivieren, tientallen dorpjes, maar ook pure desolaatheid. Ondertussen word je aan boord goed verzorgd. Een uitstekende gastronomische lunch is inclusief en 's middags is het tea time!

Dag 11: Puno - Cusco (O )

Dag 12: Montaña De Colores (O )

Het avontuur begint rond 6 uur 's ochtends, wanneer we jullie ophalen van jullie hotel met ons privévervoer. We reizen ongeveer twee uur naar het dorp Checacupe, waar we stoppen om emblematische bruggen uit drie verschillende tijdperken te bezoeken: de Inca hangbrug, de koloniale brug en de republikeinse brug. Het dorp is ook beroemd om zijn kerk vanwege de plaats waar de held Tupac Amaru II werd verslagen in een eindeloze onafhankelijkheidsstrijd. Na anderhalf uur bereiken we het kleine dorpje Palccoyo en volgen we het laatste stuk naar het beginpunt van de trektocht; vanaf hier hebben we het eerste uitzicht op de hoofdberg. We lopen in ons eigen tempo ongeveer 50 minuten naar het uitkijkpunt van Palccoyo, waar we in de verte alpaca's zien grazen. We worden begroet door de lokale bevolking in gezelschap van prachtige alpaca's, vaak met versierde oren of hoofden als teken van genegenheid. Eenmaal bij het uitkijkpunt worden we meteen verblind door de bergen van Palccoyo, want hier liggen ook de andere twee gekleurde heuvels die samen deze attractie vormen. Vanaf hier heb je de tijd om van het prachtige landschap te genieten en de imposante Ausangate (6.372m) te bewonderen. Vervolgens wandelen we naar het Bosque de Piedras, met zijn unieke rotsformaties.  Hier zullen we een panoramische picknick lunch hebben voordat we terugkeren naar het startpunt en terugrijden naar Cusco.

Dag 12: Montaña De Colores (O )

Dag 13: Cusco (O)

Na het ontbijt word je opgehaald aan je hotel.  Vervolgens gaan we naar de San Pedro markt, waar verkopers alles verkopen, waaronder verschillende soorten vlees, brood, fruit, medicinale planten, kruiden en Peruaanse delicatessen. Vanaf daar lopen we naar het Plaza de Armas om te leren over de geschiedenis van Cusco en de Inca's. In de namiddag beginnen we op het centrale plein in Cusco met een bezoek aan de Kathedraal. Vervolgens bezoeken we Qoricancha : de zonnetempel van de Inca’s . De tempel was, net als Machu Picchu, een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt (daar blijft nu niets meer van over.  De Spaanse Veroveraar heeft in de  16de eeuw op de fundamenten van deze tempel haar kerk gebouwd. In het tweede deel van de tour bezoeken we de Inca ruïnes in de heuvels boven Cusco: Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco.

Dag 13: Cusco (O)

Dag 14: Heilige Vallei (O-L)

Na het ontbijt rijden we naar Awanacancha, waar we verschillende dieren uit de Andes kunnen zien en voederen zoals lama's, vicuña’s en alpaca's. De lokale bevolking toont ons traditionele weef- en kleurtechnieken en hoe ze die mooie truien, hoeden, sjaals en dergelijke maken. 

Daarna gaan we naar een van de belangrijkste archeologische sites in de regio, genaamd Pisac. We gaan ongeveer een uur rond de ruïnes en terrassen wandelen, en na onze tocht gaan we door naar de stad Pisac. Vervolgens lopen we door de steenstraten naar het plein om locals die producten en souvenirs in hun stands verkopen te zien. In Pisac heb je wat vrije tijd om rond te lopen. Na het beëindigen van ons bezoek in Pisac rijden we naar de stad Urubamba om te lunchen. Na de lunch gaan we naar Ollantaytambo. Deze site was een belangrijk religieus en astronomisch centrum en werd ook gebruikt als een militaire vesting in een van de grootste gevechten van de Inca's tegen de Spanjaarden. De Spanjaarden hebben de stad uiteindelijk ingenomen en koloniale gebouwen op de Inca huizen gebouwd. Later is de verlaten stad aan het begin van de 20e eeuw opnieuw ontdekt.

Dag 14: Heilige Vallei (O-L)

Dag 15 : Machupicchu (O)

Vandaag bezoeken we Machupicchu het meesterwerk van de Inca beschaving. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Jullie worden opgewacht door een gids aan het hotel en om 6 uur kunnen jullie de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 2 uur hebben  jullie alle tijd om dit ‘wereldwonder’ op eigen houtje te verkennen.

Velen beklimmen de beroemde bergpiek Wayna Picchu. U kunt echter ook naar het eindpunt van de befaamde Inca Trail, de Inti Punku (Zonnepoort van de Inca’s), wandelen, de berg Machu Picchu beklimmen (hier kom je nauwelijks toeristen tegen), of richting de indrukwekkend aangelegde Inca Brug wandelen.

’s Middags nemen we de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar de Heilige Vallei.

Dag 15 : Machupicchu (O)

Dag 16 : Maras - Moray - Chinchero (O - L )

Na Ontbijt transfer naar Chinchero een  pittoresk stadje. Hier bezoeken we de prachtige koloniale tempel gebouwd op de fundamenten van  een Inca gebouw. De stad is ook beroemd om zijn textiel-souvenirmarkt waar je Andes-textiel kunt vinden gemaakt van alpacawol. Aan het einde van de rondleiding krijgen we een demonstratie van hoe het textiel in dit gebied handgemaakt en gekleurd wordt. Daarna  gaan we verder naar de nabijgelegen Inca-site van Moray,  Hier bezoeken we de cirkelvormige terrassen die als een Inca prototype van een experimenteel biologisch station worden beschouwd. Van daaruit dalen we verder af richting Maras, waar we stoppen om te lunchen. Vanaf dit punt genieten we een prachtig uitzicht op de Heilige Vallei en het Andes gebergte. Na de lunch bezoeken we de oude zoutmijnen "Salineras" één van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Sinds de tijd van de Inca´s bestaan de zoutmijnen uit ongeveer 3000 kleine akkers. Deze bronnen werden gebruikt tot en met het huidige tijdperk, om zout te produceren door middel van verdamping. Nadat de akkers zich met zout water hebben gevuld, verdampt de zon het water op natuurlijke wijze, waarna het pure natuurlijke zout overblijft. Deze plek is spectaculair om te fotograferen. Daarna  rijden we verder naar Cusco.

Dag 16 : Maras - Moray - Chinchero (O - L )

Dag 17 : Cusco - Puerto Maldonado (O-L-D)

Na het ontbijt binnenlandse vlucht Cusco - Puerto Maldonado.

Bij aankomst in Puerto Maldonado worden jullie per boot naar de lodge gebracht. Het is zo’n 45 minuten varen over de Madre de Dios rivier. Eenmaal aangekomen bij de lodge krijgt u uw bungalow toegewezen en kunt u van de lunch genieten in het restaurant. In de middag kunt u kiezen uit één van de veertien verschillende excursiemogelijkheden die de lodge heeft. U kunt bijvoorbeeld een gegidste wandeling maken via het speciaal aangelegde trailsysteem van de lodge. U wandelt langs immense bomen, waarbij u de kans heeft om vele dieren te zien. Tegen de avond kunt u een  River-excursie gaan doen. U maakt mee hoe de natuur verandert als het nacht wordt en u heeft de kans om verschillende (nacht)dieren te zien zoals uilen, capibara’s en kaaimannen. Terug in de lodge geniet u van een heerlijk diner, terwijl u op de achtergrond de geluiden uit de jungle hoort.

Dag 17 : Cusco - Puerto Maldonado (O-L-D)

Dag 18: Reserva Amazonica - Lago Sandoval (O-L-D)

In de ochtend gaat u in een houten kano naar het Sandovalmeer. Dit prachtige meer is de thuisbasis voor de met uitsterven bedreigde rivierotter, vele soorten apen, anaconda’s vogels en schildpadden. Na de lunch begint het avontuur op zo’n 30 meter boven de grond: de Canopy Walkway. U wandelt tussen de boomtoppen door over een netwerk van aangelegde paden en platformen. Tijdens deze wandeling ziet u verschillende soorten vogels en apen, zoals de kleurrijke toekan, spechten en brulapen. Wie weet ziet u zelfs een luiaard! U kunt de excursie verlengen als u de zonsondergang vanaf één van de platformen wilt bekijken. Dit is een unieke ervaring.

Dag 18: Reserva Amazonica - Lago Sandoval (O-L-D)

Dag 19 : Gamitana Kreek (O-L-D)

Een groot gedeelte van de dag brengt u door op het water. U gaat naar de Gamitana kreek, waar verschillende soorten piranha’s leven. Daarnaast kunt u ook kaaimannen en schildpadden spotten. Later gaat u in een kleinere kano naar de Gamitana Farm waar u gaat picknicken. In de middag maakt u al wandelend kennis met de lokale boeren en de vruchten en planten die ze verbouwen. Eenmaal terug in de lodge kunt u heerlijk relaxen of gebruik maken van de mogelijkheden in de spa.

Dag 19 : Gamitana Kreek (O-L-D)

Dag 20: Puerto Maldonado - Lima (O)

Na het ontbijt gaat u met de boot terug naar Puerto Maldonado. Voordat u vertrekt, bezoekt u het Butterfly House. Peru heeft de grootste variëteit aan vlinders in de wereld 3,700 gekende soorten.  Vele hiervan kun je in ons Butterfly House bewonderen. Hierna transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima. ’s Avonds aansluiting naar Brussel.

Deze reis is slechts een klein voorbeeld van wat je zou kunnen doen. Uiteraard kan je ze ook nog aanpassen aan je eigen voorkeuren. Wil je ergens langer blijven? Prima! Andere overnachtingsplek? Regelen we samen met je. Je kiest zelf ook wanneer je vertrekt en hoe lang je wilt reizen. Zo bouwen we samen aan jouw reis op maat. Neem contact op met Salkaperu voor meer informatie en om uw individuele wensen te bespreken. We passen de reis aan op basis van uw wensen en budget.

Dag 20: Puerto Maldonado - Lima (O)

INBEGREPEN

 • Binnenlandse vluchten, incl. luchthaventaksen. 
 • Alle vervoer in privé verband zoals vermeld in het programma. 
 • Alle overnachtingen  met ontbijt inbegrepen. 
 • Overige inbegrepen maaltijden: L= Lunch  - D=Diner
 • Alle excursies in privé verband volgens programma met Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden, behalve bij optionele bezoeken

NIET INBEGREPEN 

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden
 • Optionele en niet vermelde diensten en bezoeken
 • Reis- en bijstandsverzekering

Deze reis is slechts een klein voorbeeld van wat je zou kunnen doen. Uiteraard kan je ze ook nog aanpassen aan je eigen voorkeuren. Wil je ergens langer blijven? Prima! Andere overnachtingsplek? Regelen we samen met je. Je kiest zelf ook wanneer je vertrekt en hoe lang je wilt reizen. Zo bouwen we samen aan jouw reis op maat. Neem contact op met Salkaperu voor meer informatie en om uw individuele wensen te bespreken. We passen de reis aan op basis van uw wensen en budget.