PERU XPRESS 10D

PERU XPRESS 10D

Ontdekt Peru's must-see bestemmingen in een week,  Verken Lima met een gespecialiseerde gids voor een diepgaand inzicht in het leven in de hoofdstad . Begrijp de bloeiende Peruaanse gastronomie. Ontdek de topattracties van de prachtige Heilige Vallei. Neem de beroemde Hiram Bingham trein naar Machu Picchu om dit archeologische wonder te bewonderen en bewonder de betoverende koloniale straten van Cusco.

1,910.00 €

Dag 1 : Vliegreis naar Peru

Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar je in de late avond arriveert. Je wordt opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar je hotel, gelegen in de aangename wijk Miraflores.

Dag 2 : Reality tour Lima (O - L )

Hier ervaar je het echte leven in Lima met een bezoek aan 'beide kanten' van de stad. In de voormiddag ontdekken we de indrukwekkende sloppenwijk waar je niet alleen interessante historische, politieke en culturele feiten zult leren, maar vooral, je dag zal gevuld zijn met verantwoordelijke en betekenisvolle ontmoetingen met de lokale bevolking. Daarna is er een lunch voorzien in een typisch lokaal restaurant. Na de lunch neemt je lokale gids je mee naar het grote historische centrum om te genieten van een ​​wandeltocht  en bezoek aan de vele bekende hoogtepunten: paleizen, kastelen, prachtige houten balkons en mysterieuze ondergrondse catacomben.

Dag 1 : Vliegreis naar Peru

Dag 3: Lima - Puno

Transfer van uw hotel naar de luchthaven van Lima. Onze gids wacht u op in de luchthaven van Juliaca, vanwaar we door de uitgestrekte Altiplano reizen om aan te komen in Sillustani. Hier krijg je de kans om indrukwekkende voorbeelden te zien van pre-Inca-architectuur beschouwd als meesterwerken, zelfs volgens moderne architecturale normen. Enorme funeraire torens bevinden zich in spectaculaire landschappen gevormd door de omringende bergen en de lagune "Umayu". Deze rondleiding geeft je een breed perspectief van de regionale geschiedenis en de herkomst van de Inca's, archeologen zijn nog steeds op zoek naar sporen van verschillende culturen die op dezelfde plek overlappen. Daarna gaan we verder naar Puno en bezoeken onderweg een typische boerderij.

Dag 3: Lima - Puno

Day 4: Uros - Taquile

Vandaag geniet u van een begeleide tour rond het Titicacameer. We reizen per boot naar de drijvende eilanden van Uros, de thuisbasis van een oude gemeenschap waarvan de stamboom teruggaat tot vóór de Inca-tijd. Dankzij hun zelfgemaakte rieteilanden, die voortdurend gerenoveerd moeten worden, is het Uros-volk erin geslaagd om hun unieke manier van leven te behouden en niet alleen de Inca's en de Spanjaarden te overleven, maar ook de dreiging van een oprukkende moderniteit. We wandelen dan langs een pre-Inca pad met spectaculaire landschappen van het eiland, waarbij we families van wevers bezoeken om te leren over hun textielkunst en symboliek. In 2005 werd "Taquile en zijn textielkunst" door de UNESCO uitgeroepen tot "Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid". Beleef vervolgens de bereiding van "Pachamanca", een traditionele manier van koken van vlees, vis en aardappelen met behulp van ondergrondse ovens, en een van de belangrijkste gerechten uit de Peruaanse Keuken. Geniet van deze lekkernijen bereid door de gastvrije eilandbewoners, voordat u terugkeert naar onze Lodge. Hier kunnen jullie deelnemen aan verschillende activiteiten : kayak met een traditionele boot, bezoek aan verschillende drijvende eilandjes, etc.

Day 4: Uros - Taquile

Dag 5: Puno - Cusco

Treinrit van zo'n tien uur, maar dat voelt absoluut niet als een lange rit. De Titicaca Trein is een hele luxueuze trein met meerdere wagons waarin zich onder andere het restaurantgedeelte en een bar bevinden. De allerlaatste wagon heeft een observatiedek, waar je in de buitenlucht kan genieten van het uitzicht op de spectaculaire landschappen waar de trein doorheen rijdt. Eindeloze hoogvlaktes, de sneeuwpieken van de Andes, snelstromende rivieren, tientallen dorpjes, maar ook pure desolaatheid. Ondertussen word je aan boord goed verzorgd. Een uitstekende gastronomische lunch is inclusief en 's middags is het tea time!

Dag 5: Puno - Cusco

Dag 6: Montaña De Colores

Om 7 uur word je opgehaald aan je hotel voor ons Rainbow Mountain Trek Adventure. We gaan op weg naar de Zuidelijke vallei met langs de weg schitterende uitzichten op de landbouw Inca-terrassen, valleien en rotsachtige bergen. Zodra we het start punt bereiken beginnen we aan onze wandeling met kuddes alpaca's en lama's overal om je heen. Voortdurend zul je uitzicht hebben op de Ausangate Mountain, terwijl we wandelen door verschillende dorpen heen en contact onderhouden met de lokale bevolking. Na een wandeling van ongeveer 2 uur, bereiken we onze bestemming: de Rainbow Mountains (5020 m). Hier krijg je een uur de tijd om te genieten van het uitzicht en foto’s te nemen. Hierna wandelen we terug langs een andere alternatieve route richting de start punt van onze tocht. Onderweg kiezen we een plek om onze lunchpakketten op te eten. Ons privé busje zal op ons wachten als we terugkomen. We beginnen aan de 3 uur durende rit terug naar Cusco en zetten je af bij je hotel in Cusco.

Dag 6: Montaña De Colores

Dag 7: Cusco - Heilige Vallei

Na het ontbijt word je opgehaald aan je hotel.  Vervolgens gaan we naar Qoricancha : de zonnetempel van de Inca’s . De tempel was, net als Machu Picchu, een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt (daar blijft nu niets meer van over.  De Spaanse Veroveraar heeft in de 16de eeuw op de fundamenten van deze tempel haar kerk gebouwd. In het tweede deel van de tour bezoeken we de Inca ruïnes in de heuvels boven Cusco : Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco. Daarna gaan we naar een van de belangrijkste archeologische sites in de regio, genaamd Pisac. We gaan ongeveer een uur rond de ruïnes en terrassen wandelen, en na onze tocht gaan we door naar de stad Pisac. Vervolgens lopen we door de steenstraten naar het plein om locals die producten en souvenirs in hun stands verkopen te zien. In Pisac heb je wat vrije tijd om rond te lopen.Na het beëindigen van ons bezoek in Pisac rijden we naar de stad Urubamba om te lunchen. Na de lunch gaan we naar Ollantaytambo. Deze site was een belangrijk religieus en astronomisch centrum en werd ook gebruikt als een militaire vesting in een van de grootste gevechten van de Inca's tegen de Spanjaarden.  De Spanjaarden hebben de stad uiteindelijk ingenomen en koloniale gebouwen op de Inca huizen gebouwd. Later is de verlaten stad aan het begin van de 20e eeuw opnieuw ontdekt.

Dag 7: Cusco - Heilige Vallei

Dag 8: Machupicchu

Vandaag bezoeken we Machupicchu het meesterwerk van de Inca beschaving. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Jullie worden opgewacht door een gids aan het hotel en om 6 uur kunnen jullie de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 2 uur hebben  jullie alle tijd om dit ‘wereldwonder’ op eigen houtje te verkennen.

Velen beklimmen de beroemde bergpiek Wayna Picchu. U kunt echter ook naar het eindpunt van de befaamde Inca Trail, de Inti Punku (Zonnepoort van de Inca’s), wandelen, de berg Machu Picchu beklimmen (hier kom je nauwelijks toeristen tegen), of richting de indrukwekkend aangelegde Inca Brug wandelen.

’s Middags nemen we de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar de Heilige Vallei.

Dag 8: Machupicchu

Dag 9: Maras - Moray - Chinchero

Na Ontbijt transfer naar Chinchero een  pittoresk stadje. Hier bezoeken we de prachtige koloniale tempel gebouwd op de fundamenten van  een Inca gebouw. De stad is ook beroemd om zijn textiel-souvenirmarkt waar je Andes-textiel kunt vinden gemaakt van alpacawol. Aan het einde van de rondleiding krijgen we een demonstratie van hoe het textiel in dit gebied handgemaakt en gekleurd wordt. Daarna  gaan we verder naar de nabijgelegen Inca-site van Moray,  Hier bezoeken we de cirkelvormige terrassen die als een Inca prototype van een experimenteel biologisch station worden beschouwd. Van daaruit dalen we verder af richting Maras, waar we stoppen om te lunchen. Vanaf dit punt genieten we een prachtig uitzicht op de Heilige Vallei en het Andes gebergte. Na de lunch bezoeken we de oude zoutmijnen "Salineras" één van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Sinds de tijd van de Inca´s bestaan de zoutmijnen uit ongeveer 3000 kleine akkers. Deze bronnen werden gebruikt tot en met het huidige tijdperk, om zout te produceren door middel van verdamping. Nadat de akkers zich met zout water hebben gevuld, verdampt de zon het water op natuurlijke wijze, waarna het pure natuurlijke zout overblijft. Deze plek is spectaculair om te fotograferen. Daarna  rijden we verder naar Cusco.

Dag 9: Maras - Moray - Chinchero

Dag 10: Vertrek Van Uit Cusco - Einde Van De Tour

Vrije voormiddag om rond te wandelen in de gezellige straatjes van Cusco.

Na de lunch transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima. ’s Avonds aansluiting naar Brussel

Deze reis is slechts een klein voorbeeld van wat je zou kunnen doen. Uiteraard kan je ze ook nog aanpassen aan je eigen voorkeuren. Wil je ergens langer blijven? Prima! Andere overnachtingsplek? Regelen we samen met je. Je kiest zelf ook wanneer je vertrekt en hoe lang je wilt reizen. Zo bouwen we samen aan jouw reis op maat. Neem contact op met Salkaperu voor meer informatie en om uw individuele wensen te bespreken. We passen de reis aan op basis van uw wensen en budget.

Dag 10: Vertrek Van Uit Cusco - Einde Van De Tour

INBEGREPEN

 • Binnenlandse vluchten, incl. luchthaventaksen. 
 • Alle vervoer in privé verband zoals vermeld in het programma. 
 • Alle overnachtingen in tweepersoons kamer met ontbijt inbegrepen. 
 • Overige inbegrepen maaltijden:  5x Lunch 1x Dinner
 • Alle excursies in groeps/privé verband volgens programma met Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden, behalve bij optionele bezoeken

NIET INBEGREPEN

 • Overige maaltijden
 • Optionele en niet vermelde diensten en bezoeken
 • Reis- en bijstandsverzekering

Opmerkingen :

Prijzen zijn vanaf prijzen op basis van 2 reizigers in Comfort hotels.

De prijs is o.a. afhankelijk van :

 • Het aantal reizigers
 • De periode waarin je reist
 • Hoe lang je van tevoren boekt
 • De keuze van accommodaties of individuele wensen