THE MOCHE ROUTE 13D

THE MOCHE ROUTE 13D

Deze reis op maat naar Peru. Laat je kennis maken met de belangrijkste culturen van Noord-Peru: Moche, Chimus, Chachapoyas en Inca. We bezoeken Chiclayo, Chachapoyas en Cajamarca, waar van het eerste contact plaatsvond tussen de Spaanse veroveraars en de Inca-beschaving.

Naast dit unieke en onvergetelijke avontuur in het hart van het oude erfgoed van Peru verkennen we ook de recent ontdekte Gocta watervallen, de derde hoogste in de wereld! Aan het einde van de reis vangen we nog een glimp op van de overblijfselen van een weelderig Spaans koloniaal tijdperk in de moderne stad Trujillo.

Het programma is bedoeld voor reizigers met een speciale interesse in archeologie, en een voorliefde voor avontuur.

11D 10N
2,795.00 €

Dag 1: Vliegreis Naar Peru

Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar je in de late avond arriveert. Je wordt opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar je hotel, gelegen in de aangename wijk Miraflores.

Dag 2: Lima

Hier ervaar je het echte leven van Lima met een bezoek aan 'beide kanten' van de stad. Waar je niet alleen interessante historische, politieke en culturele feiten zult leren, maar vooral, je dag zal gevuld zijn met verantwoordelijke en betekenisvolle ontmoetingen met de lokale bevolking. Na een uitgebreid ontbijt gaan we een kleine wandeling maken waar we zullen genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan en de stranden. De volgende plek om te bezoeken is de Boheemse en artistieke wijk van Barranco, de kleinste wijk van Lima. We zullen de "plaza" bezoeken, en het romantische en mystieke "Puente de los suspiros". Daarnaast zullen we een blik werpen op de prachtige kunstschilderingen op de zeer kleine en smalle straatmuren van deze traditionele wijk. Hierna bezoeken we een traditionele lokale markt, waar we zullen leren over exotische producten uit verschillende regio's van Peru. (Kust, Andes en Amazone) Vervolgens rijden we naar de arbeiderswijk Chorrillos, beroemd om zijn pier, vismarkt en de El Morro-heuvel. Daarna is er een lunch voorzien in een typisch lokaal restaurant. Na de lunch neemt je lokale gids je mee naar het grote historische centrum om te genieten van een ​​wandeltocht  en bezoek aan de vele bekende hoogtepunten: paleizen, kastelen, prachtige houten balkons en mysterieuze ondergrondse catacomben.

Dag 1: Vliegreis Naar Peru

Dag 3: Lima - Jaen -Chachapoyas

Transfer naar de luchthaven van Lima voor uw binnenlandse vlucht naar Jaén. Bij aankomst word je opgewacht voor een ca.4 uur durende transfer naar Cocachimba.

Dag 4: Gocta

Een prachtige wandeling van ongeveer 4 à 5 uur door dicht oerwoud brengt je vandaag naar de voet van de Gocta waterval in de Noordelijke Peruviaanse hooglanden. De waterval stort in twee delen maar liefst 770 meter naar beneden. Tijdens de tocht word je omringd door kleurrijke vogels en schreeuwende apen. We lunchen in dit mooie kader en keren te voet terug.

Dag 3: Lima - Jaen -Chachapoyas

Dag 5: Kuélap – Leymebamba

Vandaag bezoek aan één van de belangrijkste oude nederzettingen van Peru, daterend uit de 6e eeuw NC en ontdekt in 1843. Via de mooie Utcubamba vallei en langs ontelbare bromelia’s en cactussen kronkelt de weg naar Tingo. Van hieruit klimt een smalle weg in slechte staat steil omhoog naar de verloren citadel van Kuelap (3000m), spectaculair gelegen op een rotsplateau met uitzicht op de Utcubamba rivier en ver buiten het bereik van de gemiddelde toerist. Onderweg passeer je traditionele Andes dorpjes en indrukwekkende vergezichten.  

Tijdens het begeleid bezoek leer je over de imposante ommuurde hoofdstad van de Chachapoya’s (de wolkenmensen) die tijdens haar gloriedagen zo’n 3000 inwoners huisvestte. In sommige huizen bevinden zich caviahokken, wapenkasten en nissen waar men de voorvaderen in bewaarde. 

Na de lunch vertrekken we naar het district Leymebamba.

Dag 5: Kuélap – Leymebamba

Dag 6: Leymebamba

Na het ontbijt vertrekken we naar het dorpje San Bartolo van waar je een bezoek brengt aan de graftombes bij Revash welke zich bevinden in steile kliffen. Vanaf deze unieke locatie zien de tombes eruit als kleine huisjes. De tombes dateren van 1.200 na Christus. In de tombes zijn resten gevonden van o.a. keramieken potten, veren, botten, enz. Ook de aanwezige muurschilderingen zijn erg bijzonder. Na dit bezoek keren we terug naar Leymebamba. Onmisbaar in Leymebamba is een bezoek aan het lokale museum. Dit museum biedt onderdak aan 200 mummies die in 1997 werden gevonden bij het meer van de Condors, gelegen op ca. 10-12 uur lopen (of per paard) vanaf Leymebamba. Naast de mummies, kunt u hier ook allerlei objecten bewonderen die rond en in het meer zijn gevonden.

Dag 6: Leymebamba

Dag 7: Leymebamba – Cajamarca

Na een vroeg ontbijt rijden we naar Celendin en vervolgens bereiken we Cajamarca. Je wordt naar het hotel gebracht en de avond van diezelfde dag bezoeken we de belangrijkste punten van de stad: Plaza de Armas, de kathedraal van San Francisco, de Kerk van San Francisco en de Cuarto del Rascate, waar Atahualpa, de laatste Inca-keizer, de losgeldkamer vulde met goud en tweemaal met zilver om zijn vrijheid te verkrijgen. Met de dood van Atahualpa viel het machtige Inca rijk en begon de kolonisatie van Peru. Daarna bezoeken we het Bethlehem complex.

Dag 8 : Cumbemayo -Porcon

Op circa 20 kilometer van Cajamarca ligt Cumbemayo. Dit indrukwekkende aquaduct dateert van voor de Inca's. De bouwperiode wordt geschat op 1500 voor Christus.

Tijdens deze excursie bezoek je het uitkijkpunt van Cajamarca: Bellavista. Via het bos van Layzón bereik je tenslotte de ruïnes van Cumbemayo. Naast de overblijfselen van het kilometerslange aquaduct, zie je hier ook prachtige rotsformaties van los Frailones. We keren terug naar Cajamarca voor de lunch. In de namiddag bezoeken we de ex-hacienda la Collpa, daarna maken we kennis met het district van Llacanora met zijn mooie watervallen, de grotten van Callacpuma en de Baños del Inca, de eeuwenoude privé-sauna van de Inca’s.

Dag 7: Leymebamba – Cajamarca

Dag 9: Cajamarca – Chiclayo

Transfer naar Chiclayo. Na aankomst in Chiclayo word je naar je hotel gebracht.

 Dag 10 : Chiclayo

De hele dag staat in het teken van Sipán en Túcume. We beginnen met een bezoek aan de Tucume piramides, deze archeologische site bevindt zich 33 km ten noorden van Chiclayo. Hierna gaan we naar het graf van de Heer van Sipán. De site van Sipan herbergt een indrukwekkende archeologische vondst van gouden en zilveren voorwerpen, maskers en sieraden uit de Moche cultuur (100-700 na Christus) en was één van de belangrijkste archeologische ontdekkingen van de vorige eeuw (ontdekking 1987) die door National Geographic vergeleken werd met de ontdekking van het graf van Toetanchamon.

Lunch in Lambayeque en terugkeer naar Chiclayo.

Dag 11: Chiclayo – Trujillo

Transfer (4 uur) naar Trujillo met onderweg bezoek aan de tempels van de Zon en de Maan, twee andere pronkstukken van de Moche-cultuur volledig opgetrokken uit lemen blokken op een tiental kilometer ten zuidoosten van Trujillo.

Dag 9: Cajamarca – Chiclayo

Dag 12: Trujillo

Ong. 5 km buiten Trujillo bewonder je vandaag de grootste pre-Columbiaanse stad in Amerika en de grootste lemen stad ter wereld. Chan Chan was de hoofdstad van het Chimu-rijk en strekte zich uit van het huidige Lima over de hele noordkust van Peru, tot de grens met Ecuador. Achter de 10 meter hoge Adobe muren ligt een impressionante collectie van koninklijke vertrekken (ciudadelas), kleinere woonruimtes voor het gewone volk, opslagruimtes, binnenhoven en immense begraafplaatsen.

 Dag 13: Trujillo – Lima

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar  Lima

Dag 12: Trujillo

Inbegrepen :

 • Ondersteuning van onze vertegenwoordigers op iedere bestemming
 • Alle vervoer tijdens de tours zoals vermeld in het programma
 • Privé-vervoer per 4x4 van Jaen tot Trujillo
 • Binnenlandse vluchten  incl. alle luchthavenbelasting
 • Alle overnachtingen in tweepersoonskamers met ontbijt 
 • Alle excursies in privéverband  ( behalve Lima ), volgens programma met Engelstalige gids
 • Overige inbegrepen maaltijden: 6x lunch 2x lunchbox 2x avondmaal
 • Toegangsbewijzen bezienswaardigheden uit het programma

 Niet inbegrepen :

 • Internationale vlucht
 • Overige maaltijden, optionele excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • Reis- en bijstandsverzekering

 Opmerkingen :

Prijzen zijn vanaf prijzen op basis van 2 reizigers in comfort hotels ( 4* )

De prijs is o.a. afhankelijk van :

 • Het aantal reizigers
 • De periode waarin je reist
 • Hoe lang je van tevoren boekt
 • De keuze van accommodaties of individuele wensen