Paracas Reserve & Ballestas Islands

Paracas Reserve & Ballestas Islands

Ervaar met een boottocht de prachtige Ballestas eilanden. Hier kan je spectaculaire wilde dieren, prachtige natuur en een aantal zeer bijzondere fenomenen bewonderen. In het Nationale Reservaat van Paracas zie je de schoonheid van de rode zandstranden, de duinen, de flamingo's en leer je meer over de cultuur van de regio.

1 Dag
180.00 €

Een gids en onze professionele chauffeur komt je ophalen aan je hotel. Na ongeveer 3 en een half uur ben je in de haven van de Chaco in Pisco stad, daar nemen we de boot naar onze beroemde Ballestas Eilanden. De hele tour duurt ongeveer 2 en een half uur. Tijdens het bezoek kan je de baai van Paracas en Punta Pejerrey zien en op de eilanden een natuurlijke habitat met zeeleeuwen, zeemeeuwen, pinguïns en andere soorten. Na de tour nemen we je mee naar het indrukwekkende en geïsoleerde Paracas National Reservaat. Dit natuurreservaat is een deel van Guiness "droogste woestijn op aarde", genaamd "Atacama". Hier krijg je een uitgebreide uitleg over de geschiedenis en het belang van deze plek. We zien de haven van Don Jose de San Martin, de kathedraal, het INRENA Center, Flamingo uitzichtpunt en Lagunillas Beach.

Na het bezoek krijg je tijd om te  ontspannen en te genieten van uw lunch in een restaurant aan zee.

Let op: de tocht per boot naar de Ballestas eilanden is gedeeld. Deze wordt georganiseerd en geleid door de Peruaanse mariniers. Er zijn geen prive boottochten naar de eilanden. We  verwachten terug te zijn in Lima rond 19:00

Wat is inbegrepen

  • Hotel pick-up en drop-off
  • Privé tour
  • Engels sprekende gids
  • Alle toegangskaarten
  • Snack

Niet inbegrepen

  • Lunch (ongeveer 35 Pen voor het hoofdgerecht)

Meebrengen

  • video- of fotocamera.
  • Lichte kleding en comfortabele schoenen
  • Zonnemelk
  • hoofdbescherming ( pet, hoedje,… )

Reisbegeleiding/Gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel of Amsterdam. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 16 reizigers. De minimumleeftijd voor de deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie. Voor de trektocht naar de Regenboogberg dien je wel naast een flexibele instelling een goede conditie te hebben. Een reis op hoogte kan vermoeiend zijn.