CLASSIC INKA TRAIL 4D 3N

CLASSIC INKA TRAIL 4D 3N

Deze onvergetelijke Machu Picchu trek biedt een culturele en fysieke reis door de Heilige Vallei langs de beroemde Inca Trail. Je doorkruist dezelfde paden die vroeger belopen werden door de burgers van dit oude rijk. In de loop van uw uitdagende 4-daagse tocht  van 42 km geniet je van fascinerende ruïnes, het ongelooflijke Andes-landschap en de unieke flora en fauna van Peru, met als hoogtepunt uw aankomst op de ongelooflijke berg van Machu Picchu. Je wordt begeleid door een deskundige gids die vertelt over de Inca cultuur en deze plaatst in de historische context. Je wordt vergezeld door dragers die helpen met tenten en slaapspullen dragen, maaltijden koken, en het opzetten van het kamp elke nacht. Het is aanbevolen dat u ruim van tevoren boekt (min. 3 maand ) omdat de benodigde vergunningen voor een bezoek aan Machu Picchu door de Peruaanse regering beperkt is tot slechts 500 mensen per dag.

4 dagen / 3 nachten
Heel het jaar
Trektocht
645.00 €

Dag 1- CUSCO - PISKACUCHO - WAYLLABAMBA

Afstand : 12km Geschatte tijd : 5-6 uur Maximale hoogte: 3000 m Camping: Huayllabamba

Wij halen u erg vroeg op aan uw hotel om met de bus tot Ollantaytambo te reizen waar we stoppen voor een pauze om de laatste aankopen te doen. Onmiddellijk daarna neemt de bus ons rechtstreeks mee richting Piskacucho (2700 m) naar een kleine gemeenschap, gelegen aan het vertrekpunt kilometer 82 van Cusco – MachuPicchu. De tocht begint met het oversteken van de brug om vervolgens verder te lopen langs de linkeroever van de Urubamba rivier die stroomt naar het Noord-oosten van de Heilige Vallei. Na ongeveer 3 uur komen we bij de eerste Inca site, Patallaqta of Llactapata (2750 m) Daar wordt onze tocht nog ongeveer 30 minuten voortgezet doorheen de vallei van de rivier Kusichaca, tot we aan een plaats komen genaamd Tarayoc waar we stoppen om te lunchen. Na ongeveer 2 uur zullen we ons eerste kamp bereiken, Wayllabamba (3000 m) waar een diner voor ons bereid wordt. Hier zullen wij de nacht doorbrengen. Tijdens de rondleiding kunnen we genieten van een ​​schitterend panorama: de rivier Vilcanota, de Urubamba bergketen met de top van de berg de Verónica (5750 m) bedekt met sneeuw en met een grote verscheidenheid aan flora en fauna.

Dag 1- CUSCO - PISKACUCHO - WAYLLABAMBA

Dag 2 - WAYLLABAMBA - WARMIWANUSCA - PAQAYMAYU

Afstand: 11km Geschatte tijd: 7- 8 uur Maximale hoogte: 4,200m Camping: Paqaymayu Rond 7 uur begint onze tweede dag met een gezond ontbijt. Je krijgt snacks mee voor tijdens de tocht. Deze tocht is de zwaarste van de reis. Ze bestaat uit ongeveer 9 km hellende en dalende paden en duurt ongeveer 7 tot 8 uur. Langs deze beklimming verandert het landschap in een droge en hoge ruimte met schaarse vegetatie. Daarna komen we aan bij de eerste hoogste trede van de berg naar 4200 m Warmihuañusca (de dodevrouwenpas) . Hier zullen we in staat zijn om lama’s te observeren en gedomesticeerde alpaca’s te voeden met Andes gras (Ichu =Quechua naam), een van de weinige planten die groeien op deze hoogte. Ook zullen we oversteken naar een bosgebied, waar diverse soorten dieren wonen zoals de mussen en de Andes-beer of brilbeer. Het is raadzaam om snoep, chocolade en cocabladeren mee te nemen om de bloedsuikerspiegel in uw lichaam te verhogen en hoogteziekte te voorkomen. Na de eerste bergpas zullen we 2 tot 2,5 uur afdalen in de richting van het kamp in de Pacaymayu vallei (3600 m), ​​waar we lunchen en dineren na een 7 uur durende trektocht.

Dag 2 - WAYLLABAMBA - WARMIWANUSCA - PAQAYMAYU

DAG 3 - PAQAYMAYU - CHAQ'ICOCHA - WINAYWAYNA

Afstand: 16km Geschatte tijd: 8 uur Maximale hoogte: 3,860m Camping: Winaymayna

Dit is de langste dag, maar erg interessant en indrukwekkend. Je bezoekt de ruïnes van Runkurakay en geniet van een spectaculair uitzicht op de watervallen van de met sneeuw bedekte berg Palcay. Tijdens de trekking zal je genieten van een panoramisch uitzicht op de bergketen van Vilcabamba en haar belangrijkste pieken, Pumasillo, Sacsarayoc en Panta. Vanuit dit gebied begint een langzame afdaling en steken we de ruïnes van Sayaqmarca over die nog steeds bedekt zijn met vegetatie. Op weg naar beneden ga je door een natuurlijk gevormde tunnel die aangepast werd door de Inca's. We blijven doorgaan tot we het ceremoniële centrum van Phuyupatamarca bereiken waar we stoppen voor de lunch. Vanaf hier dalen we verder af tot de belangrijke ruïnes van Winay Wayna ( altijd jong ) waar we onze laatste kampeernacht doorbrengen.

DAG 3 - PAQAYMAYU - CHAQ'ICOCHA - WINAYWAYNA

DAG 4 - WINAYWAYNA – MACHU PICCHU - CUSCO

Deze dag is degene waar het meest naar uitgekeken wordt. We worden heel vroeg wakker en na het ontbijt beginnen we onze laatste etappe van de tocht. Na  2 uur komen we aan bij Inti Punku (de deur van de zon), waar we het eerste prachtige uitzicht krijgen op Machupicchu, in al zijn helderheid en monumentale majesteit. In Machupicchu zullen we starten met een rondleiding van 2,5 uur. De gids zal ons meer vertellen over dit historische wonder en geeft ons de nodige uitleg over de belangrijkste overblijfselen en monumenten, zoals de Plaza Principal, tempel van de drie Ramen, Intiwatana, de wijk van de mortieren, de tempel van de Condor, de begraafplaatsen en behuizingen, heilige bronnen, stedelijke en agrarische sector en anderen. Dan krijg je vrije tijd om door te brengen op deze plek om ze te bewonderen en foto's te nemen. Tussen de activiteiten van deze dag kan u er ook voor kiezen om de Waynapicchu te beklimmen en te genieten van het landschap. Dan gaan we naar beneden naar het dorp Aguas Calientes en laten we ons verwennen met een bezoek aan Aguas Calientes (warmwatebronnen) Na de middag zullen we de trein terug nemen naar Cusco.

OPGELET :

Mensen die Huayna Picchu willen bezoeken moeten ons dit zo snel mogelijk laten weten omdat volgens de nieuwe regels er een limiet is van mensen (400) per dag die hem kunnen beklimmen.

Rooster :

 • 1ste beurt  08:00: 200 personen • 2de beurt 10:00: 200 personen
DAG 4 - WINAYWAYNA – MACHU PICCHU - CUSCO

INBEGREPEN

 • Professionele Engelssprekende berggids
 • 3 nachten in recente tweepersoonstent
 • Slaapmatje en slaapzak
 • 3 x ontbijt, 3 x lunch, 3 x avondmaal inclusief koffie, thee en water
 • Kok en bagage dragers (max. 7 kg per persoon)
 • Kook- en sanitaire tenten, tafels, stoelen en eetgerei
 • EHBO-kit en zuurstoffles
 • Inca Trail permit 
 • Treinticket heen/terug
 • Transport van & naar hotel in Cuzco/Ollantaytambo

 

NIET INBEGREPEN :

Ontbijt: 1ste dag.

Avondmaal: dag 4HT

Wat bevelen we aan om mee te nemen

 • Je officieel internationaal paspoort en je studentenkaart (indien je als student geboekt bent). Indien je deze vergeet, word je niet toegelaten op de trail. Een kopie wordt niet aanvaard!!
 • Rugzak
 • Trekking schoenen
 • Grote fles water
 • Micropur waterzuivering tabletten
 • Slaapzak
 • Zaklamp
 • Petje voor de zon en zonnecrème
 • Persoonlijke kleding voor de trek en kleding voor regen
 • Muggenmelk ( voor laatste dag)
 • Snack
 • Noodgeld en geld voor je maaltijd en drank in Aguas Calientes
 • Geld voor tip aan gids en dragers
 • Persoonlijke medicatie