VAN DE ANDES NAAR DE AMAZONES 21D

VAN DE ANDES NAAR DE AMAZONES 21D

Deze veelzijdige rondreis op maat naar Peru is een geweldig avontuur van 21 dagen langs de meest fascinerende plekken , waaronder het Amazonewoud, Machu Picchu en de Nasca-lijnen. 

21 Dagen
03/07/2024 tot 23/07/2024
5,738.00 €

03 juli : Brussel/Amsterdam - Lima

Wij  vertrekken vandaag vanuit Brussel/Amsterdam naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar we in de late avond arriveren. We worden opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar ons hotel gelegen in de aangename wijk Miraflores.

04 juli: Lima full day (O)

Na een uitgebreid ontbijt in ons hotel rijden we richting het romantische "Parque Del Amor"  waar we zullen genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan en de stranden. Daarna gaan we naar een zeer traditionele lokale markt in Surquillo waar we zullen leren over de Peruaanse gastronomie en de vele producten die we in ons land telen en oogsten. We zullen hier een fruitproeverij houden om te genieten van de inheemse en exotische producten uit verschillende regio's van Peru (Kust, Andes en Amazone).

De volgende plek om te bezoeken is het Boheemse en artistieke district van Barranco, het kleinste district van Lima. We bezoeken het "plaza", het romantische en mystieke "Puente de los suspiros". Daarnaast zullen we een kijkje nemen naar de prachtige kunstschilderingen op de zeer kleine en smalle straatmuren van deze traditionele buurt en vervolgens lunchen in een zeer lokaal restaurant waar typisch gerechten worden bereid.

Na de lunch gaan we naar het historische centrum van Lima, waar we een bezoek gaan brengen aan de Plaza San Martin en de mysterieuze ondergrondse catacomben van het San Francisco Klooster om meer te weten te komen over de geschiedenis van Peru.

03 juli : Brussel/Amsterdam - Lima

05 juli :Lima – Nazca- Huacachina - Paracas (O)

Om 8.00 uur rijden we  richting Ica waar je board op een klein 20-seater Cessna propeller vliegtuigje. Een 70-minuut durende vlucht. Vanuit de lucht bekijk je de wereldberoemde lijnen van Nazca & Palpa, prachtige geogliefen, die bestaan uit tientallen dierenfiguren, honderden geometrische vormen en 300 meter grote lijnen in het woestijnzand. Doordat de Nazca mensen de lijnen aan brachten op de hoogvlakte van Peru in de droge grensstrook met de Atacamawoestijn zijn de lijnen prachtig bewaard gebleven. Na de lunch bezoeken we een van de beste distilleerderijen in de regio van Ica. Terwijl je luistert naar de uitleg van je gids over de verwerking van de wijnen/piscos kan je proeven van deze populaire drankjes. Daarna rijden we ongeveer 30 minuten naar het zuiden richting Huacachina. We nemen een onconventionele route door de woestijn en stoppen langs de weg om je sandboard vaardigheden te oefenen.  Je kan sandboarden op 3 of 4 verschillende duinen, zodat je de keuze hebt om te gaan voor snelheid, of kan kiezen voor een meer ontspannen ervaring. Het is een onvergetelijke belevenis! Wil je de schoonheid van de duinen ervaren, maar ben je niet op zoek naar opwinding of adrenaline? Dan kan je de trage en ontspannen buggy tour doen. In plaats van op en neer te racen in de duinen, nemen wij je mee op een ontspannen verkenning van de woestijn in een gematigd tempo. Je  krijgt meerdere mogelijkheden om foto's te nemen en je bent getuige van de prachtige zonsondergang over de duinen voordat we verder richting Paracas rijden. 

05 juli :Lima – Nazca- Huacachina - Paracas (O)

06 juli: Paracas- Islas Ballestas – Arequipa (O)

Vandaag stap je  op de boot voor een tocht van ongeveer 3 uur naar de Islas Ballestas, die bruisen van het dierenleven. Deze eilanden herbergen onder andere grote kolonies, zeeleeuwen en pinguïns, die je van wel heel dichtbij kan bekijken. De visrijke wateren trekken ook enorm grote groepen vogels zoals aalscholvers en pelikanen. Naast zeeleeuwen, pinguïns, aalscholvers en pelikanen kan je met een beetje geluk ook flamingo’s en dolfijnen spotten. Na een korte pauze zullen wij lunchen. Daarna rijden we richting het Paracas Nationale Reservaat. Hier steken we de woestijn over via een onverhard pad, totdat we bij het 'kathedraal uitzichtpunt' aankomen.Dit is een indrukwekkende steenformatie, gecreëerd door de erosie van de wind. Hier zullen we stoppen om wat foto's te maken van het spectaculaire uitzicht. Vervolgens bezoeken we verschillende stranden, zoals La Mina, Playa Yumaque en Playa Roja. Uiteindelijk bereiken we het prachtige strand van Lagunillas, waar we een drankje kunnen drinken, met uitzicht op de prachtige blauwe zee. In de late avond nemen we de nachtbus naar Arequipa. (comfortabele luxe bus met 160 graden zitplaatsen. De busreis duurt ongeveer 10 uur).

06 juli: Paracas- Islas Ballestas – Arequipa (O)

07 juli : Arequipa (O)

Vrije dag om op eigen ritme het gezellige oude centrum te ontdekken, een van de vele musea op te zoeken of te proeven van de heerlijke lokale keuken. Na de lunch bezoeken we het museo Santuarios Andinos waar de beroemde ijsmummie “Juanita” te vinden is, het 13/14-jarige Inca-meisje, werd op 8 september 1995 gevonden op de Ampato-vulkaan (6000 m) en bevond zich dankzij de vrieskou in perfecte staat.

08 juli : Arequipa City Tour (O)

Vandaag beginnen we de tour met een uitstap door het verleden, wandelend door het klooster van Santa Catalina. Dit monument behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa.  We zetten de tour verder naar het centrale plein van Arequipa, een levendig plein waar de lokale bevolking graag samenkomt.  (Plaza de Armas), en de Compañia  de Jesus kerk, beroemd om zijn ongelooflijke barokke stijl en zijn kleurrijke koepel van Sint Ignatius.Na het verkennen van de Plaza de Armas en de omliggende straten, gaan we naar het beroemde uitkijkpunt van Yanahuara. Met zijn gebeeldhouwde zuilvormige stenen bogen biedt dit prachtige uitkijkpunt een subliem uitzicht over Arequipa en verder naar de vulkaantoppen van Misti, Chachani en Pichu Pichu. Yanahuara werd in de 19e eeuw gebouwd en staat naast het mooie San Juan de Yanahuara, een barokke kerk die in 1750 werd gebouwd.

07 juli : Arequipa (O)

09 juli : Arequipa  - Colca Canyon (O)

Na het ontbijt  rijden we richting de zuidoostelijke kant van de Misti  vulkaan. We zullen geleidelijk klimmen van 2300m naar een gemiddelde hoogte van 4000m. Eenmaal aan de top zal het landschap dramatisch veranderen met uitgestrekte, eindeloze hooglanden, valleien van rotsformaties, weelderige wetlands die krioelen van de Andes fauna. Onze belangrijkste bestemming van de ochtend is het Salinasmeer, een droog zoutmeer dat op 4300 meter hoogte ligt en omgeven is door gekleurde bergen en vulkanen. Het landschap is surrealistisch, het heldere blauw van de lucht staat in schril contrast met de verblindende witte zoutkorst. Na onze tijd op de zoutvlakte gaan we dieper het reservaat in, waar minder tekenen van menselijk leven te vinden zijn. Vicuña's, alpaca's, flamingo's, viscacha's (konijnachtige dieren) en andere dieren uit de Andes zijn echter vaak te zien. Als er nog tijd is en het weer toe laat gaan we in de namiddag nog een kleine wandeling doen.  Zodra we het reservaat verlaten, is het slechts een paar uur naar de stad Chivay, waar onze Hotel gelegen is.

09 juli : Arequipa  - Colca Canyon (O)

10 juli: Cruz del Condor (Colca Canyon) (O)

Vandaag nemen we u mee naar de mooiste plekken in de Colca Canyon. Onderweg maken we een paar stops in kleine Andesdorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. We reizen verder langs de canyon tot aan 'Mirador Cruz del Condor', Dit uitzichtpunt is 1200m diep. Vanaf hier ziet u de gigantische Andes condor vliegen vanaf de bodem van de canyon. Majestueus zweven ze door de canyon en boven u met weids gespreide vleugels tot wel 3 meter breed. Op de terugweg naar Chivay  bezoeken we  enkele typische dorpjes Pinchollo, Maca en Achoma. Daar zien we archeologische overblijfselen, Pre-Inca landbouwterrassen en verbazingwekkend panoramisch uitzichten op de canyon. 's Middags kunt u uitrusten en ontspannen op uw privébalkons, terrassen, of een bezoek brengen aan de warmwaterbron die op slechts 20 minuten afstand (te voet) van het hotel ligt.

10 juli: Cruz del Condor (Colca Canyon) (O)

11 juli : Colca Canyon - Puno (O -L)

Na het ontbijt rijden we richting Puno en laten we de Colca Canyon achter ons en rijden we bergop tot we het hoogste punt van onze reis bereiken, het uitkijkpunt van de Andes (4800 m). Helemaal bovenaan stappen we een paar minuten uit de bus en genieten we van het prachtige landschap met de grote vulkanen zoals Mismi, Misti, Chachani, Sabancaya (actief) en Ampato. Langs de geplaveide weg passeren we kleine andes dorpjes en de prachtige lagune Lagunillas, waar we veel Andesvogels en flamingo's zullen zien. Via een steile weg bereiken daarna Viscachani. We nemen hier een korte pauze en drinken een typische coca-thee of koffie in het plaatselijke restaurant. Later rijden we door het nationale reservaat van het Peruaanse Altiplano om uiteindelijk de stad Puno te bereiken, vlak bij het Titicacameer.

11 juli : Colca Canyon - Puno (O -L)

12 juli : Puno - Uros - Taquile (O -L)

Vandaag geniet u van een begeleide tour rond het Titicacameer. We reizen per boot naar de drijvende eilanden van Uros, de thuisbasis van een oude gemeenschap waarvan de stamboom teruggaat tot vóór de Inca-tijd. Dankzij hun zelfgemaakte rieteilanden, die voortdurend gerenoveerd moeten worden, is het Uros-volk erin geslaagd om hun unieke manier van leven te behouden en niet alleen de Inca's en de Spanjaarden te overleven, maar ook de dreiging van een oprukkende moderniteit. We wandelen dan langs een pre-Inca pad met spectaculaire landschappen van het eiland, waarbij we families van wevers bezoeken om te leren over hun textielkunst en symboliek. In 2005 werd "Taquile en zijn textielkunst" door de UNESCO uitgeroepen tot "Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid". Beleef vervolgens de bereiding van "Pachamanca", een traditionele manier van koken van vlees, vis en aardappelen met behulp van ondergrondse ovens, en een van de belangrijkste gerechten uit de Peruaanse Keuken. Geniet van deze lekkernijen bereid door de gastvrije eilandbewoners, voordat u terugkeert naar onze Lodge. Hier kunnen jullie deelnemen aan verschillende activiteiten : kayak met een traditionele boot, bezoek aan verschillende drijvende eilandjes, etc.

12 juli : Puno - Uros - Taquile (O -L)

13 juli: Puno - Sillustani - Cusco (O)

Na het ontbijt bezoeken we Sillustani. De site is strategisch gelegen op de top van een schiereiland omringd door een mooi meer genaamd Lago Umayo. Sillustani is een begraafplaats die in de twaalfde eeuw gebouwd werd door een beschaving die het gebied bewoonde vóór het Inca tijdperk. De meest indrukwekkende graftorens werden gebouwd voor belangrijke stamhoofden en priesters. Wandelend rond het schiereiland, kun je het prachtige meer en het omliggende berglandschap bewonderen.  Na een begeleide rondleiding van de site rijden we richting Juliaca

Vlucht Juliaca - Cusco aankomst 13 uur.

Vrije namiddag om op eigen ritme het gezellige oude centrum te ontdekken, één van de vele museums op te zoeken of te proeven van de heerlijke lokale keuken.

13 juli: Puno - Sillustani - Cusco (O)

14 juli: Montaña De Colores (O -L )

Het avontuur begint rond 6 uur 's ochtends, wanneer we jullie ophalen van jullie hotel met ons privévervoer. We reizen ongeveer twee uur naar het dorp Checacupe, waar we stoppen om emblematische bruggen uit drie verschillende tijdperken te bezoeken: de Inca hangbrug, de koloniale brug en de republikeinse brug. Het dorp is ook beroemd om zijn kerk vanwege de plaats waar de held Tupac Amaru II werd verslagen in een eindeloze onafhankelijkheidsstrijd. Na anderhalf uur bereiken we het kleine dorpje Palccoyo en volgen we het laatste stuk naar het beginpunt van de trektocht; vanaf hier hebben we het eerste uitzicht op de hoofdberg. We lopen in ons eigen tempo ongeveer 50 minuten naar het uitkijkpunt van Palccoyo, waar we in de verte alpaca's zien grazen. We worden begroet door de lokale bevolking in gezelschap van prachtige alpaca's, vaak met versierde oren of hoofden als teken van genegenheid. Eenmaal bij het uitkijkpunt worden we meteen verblind door de bergen van Palccoyo, want hier liggen ook de andere twee gekleurde heuvels die samen deze attractie vormen. Vanaf hier heb je de tijd om van het prachtige landschap te genieten en de imposante Ausangate (6.372m) te bewonderen. Vervolgens wandelen we naar het Bosque de Piedras, met zijn unieke rotsformaties.  Hier zullen we een panoramische picknick lunch hebben voordat we terugkeren naar het startpunt en terugrijden naar Cusco.

14 juli: Montaña De Colores (O -L )

15 juli: Cusco (O)

Vandaag beginnen we onze verkenning van Cusco te voet vanaf de Plaza de Armas, het centrale plein waar de Spaanse Koloniale architectuur en sierwerken te zien zijn die de Spaanse kolonisten oplegden om religieuze en politieke invloed uit te oefenen.  Van hieruit bezoeken we Qoricancha, de 'Zonnetempel', de Kathedraal - een opslagplaats voor de koloniale kunst van Cusco. Vervolgens bezoeken we de kleurrijke San Pedro Markt en de charmante wijk San Blas, voordat we uiteindelijk aankomen bij Sacsayhuaman, een Inca citadel op de top van een heuvel, aan de rand van de stad. De indrukwekkende terrassen met meesterlijk steenwerk zijn niet alleen een lust voor het oog, maar de uitzichten over de siennakleurige daken van Cusco bieden een heel nieuw perspectief op de stad die je zojuist hebt doorkruist. Na een dag verkennen, rijden we verder naar de Heilige Vallei om te overnachten.

15 juli: Cusco (O)

16 juli: Ollantaytambo – Inca trail km 104 – Aguas Calientes (O - L-D )

We halen u rond 7uur op van uw hotel en brengen u naar het treinstation. Per trein rijden we naar kilometer 104 op de Cusco-Machu Picchu spoorweg, waar we rond 10 uur ’s morgens aan zullen komen. Op dit punt verlaten we de trein, steken de Willka Mayu-brug over de Urubamba-rivier over en beginnen met onze wandeltocht. Eerst bezoeken we de Inca-ruïnes van Chachabamba, een schitterend paleis met mooie kamers en wanden. Na een introductie in de Inca Geschiedenis, wandelen we via een klimmend pad ongeveer 8 kilometer in 3 uur, waarna we de prachtige ruïnes van Wiñaywayna (2700 meter boven zeeniveau) bereiken. Deze fantastische plek is een goed voorbeeld van de Inca-terrassen en vormde waarschijnlijk een agricultureel experiment in de Inca-era. De naam van de ruïne, ‘Eeuwig Jong’, komt van een orchidee die veelvuldig voorkomt in deze regio. Na ons bezoek aan Wiñaywayna vervolgen we onze wandeling via een smal pad door het nevelwoud, totdat we de Inti Punku – de beroemde Zonnepoort van de Inca’s – bereiken. Hier heeft u een eerste, overweldigend uitzicht op Machu Picchu. Na de nodige foto’s dalen we af richting ons hotel.

16 juli: Ollantaytambo – Inca trail km 104 – Aguas Calientes (O - L-D )

17 juli: MACHU PICCHU - Heilige Vallei (O )

Vandaag bezoeken we weer Machupicchu, het meesterwerk van de Inca beschaving. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Jullie worden opgewacht door een gids aan het hotel en om 6 uur kunnen jullie de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 3 uur hebben  jullie alle tijd om dit ‘wereldwonder’ verder te verkennen, foto’s te nemen of voor een optionele wandeling. Optionele wandelingen:

 • Beklimming Huayna Picchu berg (2.700 m, 50 min, steile helling)
 • De tempel van de maan (3-4 Hr)
 • De Inca Brug gelegen ten zuiden van Machupicchu (1 uur).

In de namiddag nemen we de bus  naar Aguas Calientes, de stad waar we onze trein terug nemen naar de Heilige Vallei, daarna worden jullie per privé vervoer teruggebracht naar jullie hotel in de Heilige Vallei.

17 juli: MACHU PICCHU - Heilige Vallei (O )

18 juli : Maras - Moray - Chinchero (O)

Na het ontbijt bezoeken we de oude zoutmijnen "Salineras" één van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Sinds de tijd van de Inca ́s bestaan de zoutmijnen uit ongeveer 3000 kleine akkers. Deze bronnen werden gebruikt tot en met het huidige tijdperk, om zout te produceren door middel van verdamping. Nadat de akkers zich met zout water hebben gevuld, verdampt de zon het water op natuurlijke wijze, waarna het pure natuurlijke zout overblijft. Deze plek is spectaculair om te fotograferen. Daarna  gaan we verder naar de nabijgelegen Inca-site van Moray. Hier bezoeken we de cirkelvormige terrassen die als een Inca prototype van een experimenteel biologisch station worden beschouwd. Na de lunch wandelen we door inheemse bossen met lama's en alpaca's zoals in de oudheid werd gedaan, en leren we de voordelen van het gebruik van Zuid Amerikaanse kameelachtigen in plaats van paarden als lastdieren. Na een korte wandeling in de bergen zullen de lokale bewoners ons traditionele weef- en verftechnieken laten zien en hoe ze die prachtige truien, mutsen, sjaals en dergelijke maken. Daarna rijden we naar Cusco.

19 juli: Cusco

Vrije dag om op eigen ritme het gezellige oude centrum te ontdekken, één van de vele musea op te zoeken of te proeven van de heerlijke lokale keuken.

18 juli : Maras - Moray - Chinchero (O)

20 juli : Cusco - Puerto Maldonado (O-L-D)

Na het ontbijt binnenlandse vlucht Cusco - Puerto Maldonado. Bij aankomst in Puerto Maldonado worden jullie per boot naar de lodge gebracht. Het is zo’n 45 minuten varen over de Madre de Dios rivier. Eenmaal aangekomen bij de lodge krijgt u uw bungalow toegewezen en kunt u van de lunch genieten in het restaurant. In de middag kunt u kiezen uit één van de veertien verschillende excursiemogelijkheden die de lodge heeft. U kunt bijvoorbeeld een gegidste wandeling maken via het speciaal aangelegde trailsysteem van de lodge. U wandelt langs immense bomen, waarbij u de kans heeft om vele dieren te zien. Tegen de avond kunt u een  River-excursie gaan doen. U maakt mee hoe de natuur verandert als het nacht wordt en u heeft de kans om verschillende (nacht)dieren te zien zoals uilen, capibara’s en kaaimannen. Terug in de lodge geniet u van een heerlijk diner, terwijl u op de achtergrond de geluiden uit de jungle hoort.

20 juli : Cusco - Puerto Maldonado (O-L-D)

21 juli: Lago Sandoval (O-L-D)

In de ochtend gaat u in een houten kano naar het Sandoval Meer. Dit prachtige meer is de thuisbasis voor de met uitsterven bedreigde rivierotter, vele soorten apen, anaconda's, vogels en schildpadden. Na de lunch begint het avontuur op zo’n 30 meter boven de grond: de Canopy Walkway. U wandelt tussen de boomtoppen door over een netwerk van aangelegde paden en platformen. Tijdens deze wandeling ziet u verschillende soorten vogels en apen, zoals de kleurrijke toekan, spechten en brulapen. Wie weet ziet u zelfs een luiaard! U kunt de excursie verlengen als u de zonsondergang vanaf een van de platforms wilt bekijken. Dit is een unieke ervaring.

21 juli: Lago Sandoval (O-L-D)

22 juli: Gamitana Kreek (O-L-D)

Een groot gedeelte van de dag brengt u door op het water. U gaat naar de Gamitana kreek, waar verschillende soorten piranha’s leven. Daarnaast kunt u ook kaaimannen en schildpadden spotten. Later gaat u in een kleinere kano naar de Gamitana Farm waar u gaat picknicken. In de middag maakt u al wandelend kennis met de lokale boeren en de vruchten en planten die ze verbouwen. Eenmaal terug in de lodge kunt u heerlijk relaxen of gebruik maken van de mogelijkheden in de spa.

23 juli: Puerto Maldonado - Lima - Brussel

Na het ontbijt gaat u met de boot terug naar Puerto Na het ontbijt gaat u met de boot terug naar Puerto Maldonado. Hierna transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima. ’s Avonds aansluiting naar Brussel.

22 juli: Gamitana Kreek (O-L-D)

INBEGREPEN

 • Internationale/binnenlandse vluchten, incl. luchthaventaksen. 
 • Alle vervoer zoals vermeld in het programma. 
 • Alle overnachtingen met ontbijt inbegrepen in charme boutique hotels. 
 • Alle maaltijden volgens programma (L=Lunch, D=Diner)
 • Alle excursies volgens programma met Engelssprekende gids en Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Alle entreegelden, behalve bij optionele bezoeken

NIET INBEGREPEN

 • Overige maaltijden
 • Optionele en niet vermelde diensten en bezoeken
 • Reis- en bijstandsverzekering

Reisbegeleiding/gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel/Amsterdam. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij  in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

 Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 14 en minimum 8 deelnemers. De minimumleeftijd voor deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie.