COLORES DEL PERU 18D

COLORES DEL PERU 18D

Deze buitengewone rondreis doorkruist de mooiste plekken van de diverse landschappen die Peru te bieden heeft. Tijdens de 18-daagse tocht door Peru ontdek je de hoofdstad Lima, Arequipa "La ciudad Blanca", voordat je in de diepten van de Colca Canyon gaat, waar je condors kan zien die over de blauwe lucht glijden, kleine dorpjes en traditionele markten verkennen en ontspannen in de natuurlijke warmwaterbronnen. Vervolgens reis je door naar het Titicacameer, 's werelds grootste bevaarbare meer en naar Cusco, de wieg van het Inca-rijk en de archeologische hoofdstad van Amerika. Vanuit Cusco bezoeken we de indrukwekkende Heilige Vallei en een van de 7 wereldwonderen, Machu Picchu. Hier word je rondgeleid door de ruïnes van dit mystieke en spirituele centrum in wolkenwouden, waar de Amazone de Andes ontmoet.

17N 18D
3,400.00 €

Dag 1: Vliegreis naar Peru

Wij  vertrekken vandaag vanuit Brussel naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar we in de late avond arriveren. We worden opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar ons hotel gelegen in de aangename wijk Miraflores.

Dag 2:Lima full day (O)

Na een uitgebreid ontbijt in ons hotel rijden we richting het romantische "Parque Del Amor"  waar we zullen genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan en de stranden. Daarna gaan we naar een zeer traditionele lokale markt in Surquillo waar we zullen leren over de Peruaanse gastronomie en de vele producten die we in ons land telen en oogsten. We zullen hier een fruitproeverij houden om te genieten van de inheemse en exotische producten uit verschillende regio's van Peru (Kust, Andes en Amazone).

De volgende plek om te bezoeken is het Boheemse en artistieke district van Barranco, het kleinste district van Lima. We bezoeken het "plaza", het romantische en mystieke "Puente de los suspiros". Daarnaast zullen we een kijkje nemen naar de prachtige kunstschilderingen op de zeer kleine en smalle straatmuren van deze traditionele buurt en vervolgens lunchen in een zeer lokaal restaurant waar typisch gerechten worden bereid.

Na de lunch gaan we naar het historische centrum van Lima, waar we een bezoek gaan brengen aan de Plaza San Martin en de mysterieuze ondergrondse catacomben van het San Francisco Klooster om meer te weten te komen over de geschiedenis van Peru.

Dag 1: Vliegreis naar Peru

Dag 3:Lima – Paracas (O)

Na het ontbijt  rijden we in ons privé-vervoer omgever 3.5 uur  richting het vissersdorpje Paracas. Na een korte pauze nemen we jullie naar het indrukwekkende en geïsoleerde Paracas Nationaal Reservaat. Dit natuurreservaat is een onderdeel van de wereld Guiness "droogste woestijn op aarde", genaamd "Atacama". Hier krijgen jullie een uitgebreide uitleg over de geschiedenis en het belang van deze plek. We zien de haven van Don Jose de San Martin, ‘La Catedral’ rotsformatie gevorm door de erosie van de wind en de zee, het INRENA Center, Flamingo Viewpoint de Playa Roja, die uniek zijn voor de Peruaanse kust met fossielen van het oude zeeleven.  Vervolgens bezoeken we verschillende stranden, zoals La Mina, Playa Yumaque en Playa Roja. Uiteindelijk bereiken we het prachtige strand van Lagunillas, waar we kunnen drinken met het uitzicht op de prachtige blauwe zee. Daarna rijden wij terug naar ons hotel.

Dag 3:Lima – Paracas (O)

Dag 4: Islas Ballestas – Huacachina (O)

Vandaag bezoeken we de beroemde Ballestas Eilanden (het klein Galápagos van Peru). De hele tocht duurt ongeveer 2 en een half uur. Tijdens het bezoek zullen we zeeleeuwen, blauwvoetgents, pelikanen, pinguïns en andere zeevogels zien, naast de vele andere soorten die daar samenkomen op zoek naar beschutting. Onderweg gaan we “El Candelabro” zien, een enorm geolied van 180 m hoog bij 78 m breed. Niemand weet hoe het geolied is ontstaan, vermoedelijk door de makers van de Nazca lijnen. Na de lunch bezoeken we de beste distilleerderijen in de regio van Ica. Terwijl je luistert naar de uitleg van je gids over de verwerking van de wijnen/piscos kan je proeven van deze populaire drankjes. Tijdens de tour zullen we 2 distilleerderijen bezoeken, een die beroemd is voor het produceren van de beste Pisco in Peru en ook de oudste distilleerderij in Zuid-Amerika. Daarna rijden we ongeveer 30 minuten naar het zuiden richting Huacachina. We nemen een onconventionele route door de woestijn en stoppen langs de weg om je sandboard vaardigheden te oefenen.  Je kan sandboarden op 3 of 4 verschillende duinen, zodat je de keuze hebt om te gaan voor snelheid, of kan kiezen voor een meer ontspannen ervaring. Het is een onvergetelijke belevenis! Wil je de schoonheid van de duinen ervaren, maar ben je niet op zoek naar opwinding of adrenaline? Dan kan je de trage en ontspannen buggy tour doen. In plaats van op en neer te racen in de duinen, nemen wij je mee op een ontspannen verkenning van de woestijn in een gematigd tempo. Je  krijgt meerdere mogelijkheden om foto's te nemen en je bent getuige van de prachtige zonsondergang over de duinen voordat we terug gaan naar Huacachina Oasis. Hierna rijden we verder richting Nazca. (ongeveer 2 uur)

Dag 4: Islas Ballestas – Huacachina (O)

Dag 5:Nazca – Arequipa (O)

Na het ontbijt rijden we naar het vliegveld. Als we aankomen op de luchthaven bekijken we een informatieve video over de Nazca-lijnen om vertrouwd te raken met de lijnen en een beter idee te krijgen van deze archeologische overblijfselen die we zullen te zien krijgen vanuit de lucht. Het type vliegtuigen die we gebruiken voor deze excursie zijn kleine vliegtuigen, met een capaciteit van 3 tot 5 personen, elk met stoelen aan het raam om alles goed te kunnen zien. De vlucht duurt 35 minuten, en tijdens de tour zie je perfect representaties van reuzendieren en vogels; zoals de condor, kolibrie, pelikaan, ara, tarantula, aap, walvis, kaaiman, etc. Afgezien van deze lijnen ziet u ook vele andere grote geometrische figuren die over geheel de woestijn reiken en eruit zien als een grote landing strip. Na het aanschouwen van de Nazca-lijnen rijden we naar de beroemde aquaducten van Cantalloc die een systeem van ondergrondse aquaducten waren om de valleien die geen water hadden van water te voorzien. Zo konden de volkeren van de Nazca cultuur lange droogtes en honger verslaan. In de late avond nemen we de nachtbus naar Arequipa. (comfortabele luxebus met 160 graden zitplaatsen. De hostess zal u aan boord een snack serveren. De busreis duurt ongeveer 10 uur).

Dag 5:Nazca – Arequipa (O)

Dag 6:Arequipa (O)

Vandaag beginnen we de tour met een uitstap door het verleden, wandelend door het klooster van Santa Catalina. Dit monument behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa.  We zetten de tour verder naar het centrale plein van Arequipa een levendig plein waar de lokale bevolking graag samen komt.  (Plaza de Armas), en de Compañia  de jesus kerk, beroemd om zijn ongelooflijke barokke stijl en zijn kleurrijke koepel van Sint Ignatius. Hierna bezoeken we het museum Santuarios Andinos waar de beroemde ijsmummie “Juanita” te vinden is, het 13/14-jarige Inca-meisje, werd op 8 september 1995 gevonden op de Ampato-vulkaan (6000 m) en bevond zich dankzij de vrieskou in perfecte staat.

Dag 6:Arequipa (O)

Dag 7:Arequipa - Colca Canyon. (O)

Na het ontbijt  rijden we richting de zuidoostelijke kant van de Misti  vulkaan. We zullen geleidelijk klimmen van 2300m naar een gemiddelde hoogte van 4000m. Eenmaal aan de top zal het landschap dramatisch veranderen met uitgestrekte, eindeloze hooglanden, valleien van rotsformaties, weelderige wetlands die krioelen van de Andes fauna. Onze belangrijkste bestemming van de ochtend is het Salinasmeer, een droog zoutmeer dat op 4300 meter hoogte ligt en omgeven is door gekleurde bergen en vulkanen. Het landschap is surrealistisch, het heldere blauw van de lucht staat in schril contrast met de verblindende witte zoutkorst. Na onze tijd op de zoutvlakte gaan we dieper het reservaat in, waar minder tekenen van menselijk leven te vinden zijn. Vicuña's, alpaca's, flamingo's, viscacha's (konijnachtige dieren) en andere dieren uit de Andes zijn echter vaak te zien. Als er nog tijd is en het weer toe laat gaan we in de namiddag nog een kleine wandeling doen.  Zodra we het reservaat verlaten, is het slechts een paar uur naar de stad Chivay, waar onze Hotel gelegen is.

Dag 7:Arequipa - Colca Canyon. (O)

Dag 8:Colca Canyon - Cruz del Condor(O)

Vandaag nemen we u mee naar de mooiste plekken in de Colca Canyon. Onderweg maken we een paar stops in kleine Andesdorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. We reizen verder langs de canyon tot aan 'Mirador Cruz del Condor', Dit uitzichtpunt is 1200m diep. Vanaf hier ziet u de gigantische Andes condor vliegen vanaf de bodem van de canyon. Majestueus zweven ze door de canyon en boven u met weids gespreide vleugels tot wel 3 meter breed. Op de terugweg naar Chivay  bezoeken we  enkele typische dorpjes Pinchollo, Maca en Achoma. Daar zien we archeologische overblijfselen, Pre-Inca landbouwterrassen en verbazingwekkend panoramisch uitzichten op de canyon. 's Middags kunt u uitrusten en ontspannen op uw privébalkons, terrassen, of een bezoek brengen aan de warmwaterbron die op slechts 20 minuten afstand (te voet) van het hotel ligt.

Optionele activiteiten: Rafting, Zipline, fietsen of paarrijden.

Dag 8:Colca Canyon - Cruz del Condor(O)

Dag 9:Colca Canyon - Puno (O)

Na het ontbijt rijden we richting Puno en laten we de Colca Canyon achter ons en rijden we bergop tot we het hoogste punt van onze reis bereiken, het uitkijkpunt van de Andes (4800 m). Helemaal bovenaan stappen we een paar minuten uit de bus en genieten we van het prachtige landschap met de grote vulkanen zoals Mismi, Misti, Chachani, Sabancaya (actief) en Ampato. Langs de geplaveide weg passeren we kleine andes dorpjes en de prachtige lagune Lagunillas, waar we veel Andesvogels en flamingo's zullen zien. Via een steile weg bereiken we daarna Viscachani. We nemen hier een korte pauze en drinken een typische coca-thee of koffie in het plaatselijke restaurant. Later rijden we door het nationale reservaat van het Peruaanse Altiplano om uiteindelijk de stad Puno te bereiken, vlak bij het Titicacameer.

Dag 9:Colca Canyon - Puno (O)

Dag 10:Uros - Taquile (O-L)

Vandaag bezoeken we het Titicacameer. We reizen per boot naar de drijvende eilanden van Uros, de thuisbasis van een oude gemeenschap waarvan de stamboom teruggaat tot vóór de Inca-tijd. Dankzij hun zelfgemaakte rieteilanden, die voortdurend gerenoveerd moeten worden, is het Uros-volk erin geslaagd om hun unieke manier van leven te behouden en niet alleen de Inca's en de Spanjaarden te overleven, maar ook de dreiging van een oprukkende moderniteit. We wandelen dan langs een pre-Inca pad met spectaculaire landschappen van het eiland, waarbij we families van wevers bezoeken om te leren over hun textielkunst en symboliek. In 2005 werd "Taquile en zijn textielkunst" door de UNESCO uitgeroepen tot "Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid". Beleef vervolgens de bereiding van "Pachamanca", een traditionele manier van koken van vlees, vis en aardappelen met behulp van ondergrondse ovens, en een van de belangrijkste gerechten uit de Peruaanse Keuken. Geniet van deze lekkernijen bereid door de gastvrije eilandbewoners, voordat we terugkeren naar onze hotel.

Dag 11:  Puno -Cusco (O-L)

De spectaculaire reis van Puno naar Cusco doorkruist de Altiplano. De rit brengt u door typische Andesdorpjes en langs spectaculaire besneeuwde bergen, steile kliffen en woeste rivieren. Onderweg bezoeken we Pucara, de pre-Inca ruïne van Raqchi en de barokke kapel van Andahuaylillas de Sixtijnse Kapel van Amerika. De reis duurt ongeveer 10 uur. Aankomst in Cusco rond 17 uur. 

Dag 10:Uros - Taquile (O-L)

Dag 12:Cusco (O)

Na een uitgebreid ontbijt in ons hotel, gaan we naar de San Pedro markt, waar verkopers van alles verkopen, zoals verschillende soorten vlees, brood, fruit, medicinale planten, kruiden en Peruaanse lekkernijen. Van daaruit wandelen we naar de Plaza de Armas om meer te leren over de geschiedenis van Cusco en de Inca's. In de namiddag bezoeken we Q'oricancha  de zonnetempel van de Inca’s.  De tempel was, net als Machu Picchu, een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt. De Spaanse Veroveraar heeft in de  16de eeuw op de fundamenten van deze tempel haar kerk gebouwd. Vervolgens bezoeken we de indrukwekkende nabijgelegen ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman. (plaats waar de belangrijkste Inca-festivals, Inti Raymi en Warachicuy plaatsvinden). Terugkeer naar het hotel.

Dag 12:Cusco (O)

Dag 13: CUSCO - ALQATARI - AUSANGATE – ANATA (O-L-D)

Afstand: 14km

Wandeltijd: 5-6 uur

Vandaag halen we jullie vroeg in de ochtend. (5 uur) We rijden ongeveer  3,5 uur richting het kleine Andes dorpje Alkatara (4.390 mt). Bij aankomst ontmoeten we onze chef-kok, zijn team en Llamas. Terwijl we genieten van het spectaculaire uitzicht, beginnen we met het inpakken van onze spullen en maakt onze chef het ontbijt klaar. Als het ontbijt en het inpakken klaar is, beginnen we met onze trektocht van ongeveer 3 uur, waarbij we langs groene valleien gaan, omgeven door lokale huizen, rode berghellingen en veel lama's en alpaca's die in de natuur gecamoufleerd zijn. Terwijl we verder wandelen, bereiken we de Pucacocha-pas (4.923 mt), de eerste pas van onze wandeling. Na een geslaagde beklimming stoppen we hier en genieten we van een 360 graden uitzicht. De Ausangate berg ligt recht voor ons omringd door prachtige turquoise meren. Dit is misschien wel de mooiste plek op het hele Ausangate circuit. Vanaf hier gaan we anderhalf uur bergafwaarts  wandelen totdat we Ananta (4.713 mt) bereiken. Hier zullen we genieten van een heerlijke welverdiende lunch bereid door onze chef-kok. Na onze pauze gaan we nog anderhalf uur wandelen (1,5 uur) en uiteindelijk bereiken we onze hoogste pas van de reis, Warmisaya (4.996 mt ). Na onze zware klim worden we beloond met een 360-graden uitzicht en vangen we in de verte onze eerste glimp op van de Regenboogberg. Vanaf hier is het een korte wandeling naar beneden naar het Q'ellwacocha meer waar we zullen kamperen voor de nacht (4.796 mt). Als de zon ondergaat heeft u tijd voor uzelf om van ons kamp te genieten en te verkennen, of om uit te rusten in de stilte van de Andes. In de avond zullen we genieten van de culinaire vaardigheden van onze chef-kok en genieten van de Peruaanse keuken terwijl we sterrenkijken. De nacht zal zorgen voor een onvergetelijke hemel met een fantastisch uitzicht op de sterrenbeelden, de Melkweg en de vallende sterren. Bereid je voor om te slapen in een hotel met duizenden sterren!

Dag 13: CUSCO - ALQATARI - AUSANGATE – ANATA (O-L-D)

DAG 14: ANATA - REGENBOOGBERG – CUSCO (O-L)

Afstand: 17km.

Wandeltijd: 6-7 uur

Vandaag is de dag waarop jullie  gewacht hebben, je kans om de prachtige Regenboogberg te zien! We maken jullie vroeg wakker met cocathee of koffie en serveren we jullie een stevig ontbijt. Na het ontbijt gaan we anderhalf uur wandelen (1,5 uur) en komen we aan bij de Regenboogberg van Viñicunca en genieten we van de stilte en de rijzende zon, want we zijn de eerste groep die aankomt voor de menigte. Eenmaal aangekomen maken we een korte wandeling van 25 minuten om het uitzichtpunt van de Rode Vallei te bereiken vanwaar we uitzicht hebben over de hele vallei. Het is letterlijk alsof we op Mars zijn! Als we dit natuurschoon eindelijk verlaten, lopen we een uurtje naar het busstation. Vanaf hier maken we een korte busrit naar ons lunchkamp, waar onze chef-kok een heerlijke lunch zal bereiden om onze geslaagde reis af te sluiten. Hierna keren we terug met de bus naar Cusco, waar we tussen 16 en 17 uur aankomen.

DAG 14: ANATA - REGENBOOGBERG – CUSCO (O-L)

Dag 15: Cusco - Heilige Vallei (O)

Na het ontbijt rijden we richting het stadje Pisac, waar we een pittoreske ambachtsmarkt bezoeken waar we kunnen zien hoe de lokale bevolking tot op de dag van vandaag de traditie van het uitwisselen van hun spullen of voedsel in stand houden, net zoals het in het verleden gebeurde. Na de lunch gaan we naar Ollantaytambo. Deze site was een belangrijk religieus en astronomisch centrum en werd ook gebruikt als een militaire vesting in een van de grootste gevechten van de Inca's tegen de Spanjaarden. De Spanjaarden hebben de stad uiteindelijk ingenomen en koloniale gebouwen op de Inca huizen gebouwd. Later is de verlaten stad aan het begin van de 20e eeuw opnieuw ontdekt. Daarna nemen we de trein richting Aguas Calientes, het stadje dichtbij Machu Picchu.

Dag 15:  Cusco - Heilige Vallei (O)

Dag 16: Inca trail/ Ollantaytambo -Aguas Calientes (O-L)

We halen u rond 07:30 op van uw hotel en brengen u naar het treinstation. Per trein rijden we naar kilometer 104 op de Cusco-Machu Picchu spoorweg, waar we rond 10 uur ’s morgens aan zullen komen. Op dit punt verlaten we de trein, steken de Willkamayu-brug over de Urubamba-rivier over en beginnen met onze wandeltocht. Eerst bezoeken we de beroemde Inca-ruines van Chachabamba, een schitterend paleis met mooie kamers en wanden. Na een introductie in de Incageschiedenis, wandelen we via een klimmend pad ongeveer 8 kilometer in 3 uur, waarna we de prachtige ruines van Wiñaywayna (2700 meter boven zeeniveau) bereiken. Deze fantastische plek is een goed voorbeeld van de Inca-terrassen en vormde waarschijnlijk een agricultureel experiment in de Inca-era. De naam van de ruine, ‘Eeuwig Jong’, komt van een orchidee die veelvuldig voorkomt in deze regio. Na ons bezoek aan Wiñaywayna vervolgen we onze wandeling via een smal pad door het nevelwoud, totdat we de Inti Punku – de beroemde Zonnepoort van de Inca’s – bereiken. Hier heeft u een eerste, overweldigend uitzicht op Machu Picchu. Na de nodige foto’s dalen we af richting Machu Picchu. Daarna gaan we per bus verder naar het dorpje Aguas Calientes, waar we de nacht in een hotel zullen verblijven. ’s Avonds kunt u optioneel de warmwaterbronnen bezoeken.

Dag 16: Inca trail/ Ollantaytambo -Aguas Calientes (O-L)

Dag 17:Machu Picchu – Heilige Vallei (O )

Vandaag bezoeken we Machupicchu het meesterwerk van de Inca beschaving. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Jullie worden opgewacht door een gids aan het hotel en om 6 uur kunnen jullie de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 2 uur hebben  jullie alle tijd om dit ‘wereldwonder’ op eigen houtje te verkennen.

Velen beklimmen de beroemde bergpiek Wayna Picchu. U kunt echter ook naar het eindpunt van de befaamde Inca Trail, de Inti Punku (Zonnepoort van de Inca’s), wandelen, de berg Machu Picchu beklimmen (hier kom je nauwelijks toeristen tegen), of richting de indrukwekkend aangelegde Inca Brug wandelen.

’s Middags nemen we de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar de Heilige Vallei.

Dag 17:Machu Picchu – Heilige Vallei (O )

Dag 18:Maras - Moray - Chinchero (O )

Na het ontbijt krijgen jullie een transfer naar Chinchero, een  pittoresk stadje. Hier bezoeken we de prachtige koloniale tempel gebouwd op de fundamenten van  een Inca gebouw. De stad is ook beroemd om zijn textiel-souvenirmarkt waar je Andes-textiel kunt vinden gemaakt van alpacawol. Aan het einde van de rondleiding krijgen we een demonstratie van hoe het textiel in dit gebied handgemaakt en gekleurd wordt. Daarna  gaan we verder naar de nabijgelegen Inca-site van Moray,  Hier bezoeken we de cirkelvormige terrassen die als een Inca prototype van een experimenteel biologisch station worden beschouwd. Van daaruit dalen we verder af richting Maras, waar we stoppen om te lunchen. Vanaf dit punt genieten we een prachtig uitzicht op de Heilige Vallei en het Andes gebergte. Na de lunch bezoeken we de oude zoutmijnen "Salineras" één van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Sinds de tijd van de Inca´s bestaan de zoutmijnen uit ongeveer 3000 kleine akkers. Deze bronnen werden gebruikt tot en met het huidige tijdperk, om zout te produceren door middel van verdamping. Nadat de akkers zich met zout water hebben gevuld, verdampt de zon het water op natuurlijke wijze, waarna het pure natuurlijke zout overblijft. Deze plek is spectaculair om te fotograferen. Na de lunch transfer naar de luchthaven van Cusco voor de binnenlandse vlucht naar Lima. ’s Avonds aansluiting naar Brussel

Dag 18:Maras - Moray - Chinchero (O )

INBEGREPEN

  • Internationale/binnenlandse vluchten, incl. luchthaventaksen. 
  • Alle vervoer zoals vermeld in het programma. 
  • Alle overnachtingen met ontbijt inbegrepen in charme boutique hotels. 
  • Alle maaltijden volgens programma (L=Lunch, D=Diner)
  • Alle excursies volgens programma met Engelssprekende gids en Nederlandstalige reisbegeleiding
  • Alle entreegelden, behalve bij optionele bezoeken

NIET INBEGREPEN

  • Overige maaltijden
  • Optionele en niet vermelde diensten en bezoeken
  • Reis- en bijstandsverzekering

Deze reis is slechts een klein voorbeeld van wat je zou kunnen doen. Uiteraard kan je ze ook nog aanpassen aan je eigen voorkeuren. Wil je ergens langer blijven? Prima! Andere overnachtingsplek? Regelen we samen met je. Je kiest zelf ook wanneer je vertrekt en hoe lang je wilt reizen. Zo bouwen we samen aan jouw reis op maat. Neem contact op met Salkaperu voor meer informatie en om uw individuele wensen te bespreken. We passen de reis aan op basis van uw wensen en budget.