Rainbow Mountain 1 Dag

Rainbow Mountain 1 Dag

De Rainbow Mountain is een onontdekt gebied vol wilde woestijnlandschappen, met sneeuw bedekte gletsjerpieken, kuddes alpaca en turquoise meren. Tijdens deze volledige dag privé-trekking beleef je de interessante levensstijl van de lokale bevolking en krijg je de mogelijkheid om met hen in contact te komen. Naarmate je dichter bij de bovenkant van de Rainbow Mountain komt, zal je getuige zijn van het kleurrijke spektakel van de berghelling die ogenschijnlijk beschilderd is met turquoise, rode en gouden verf.

1 dag
dagtrip
98.00 €

Om 4:30 wordt je opgehaald in je hotel in Cusco. Het is ongeveer 3½ uur rijden in onze eigen minibus. Tijdens de rit rijden we langs traditionele dorpen en zien we een aantal fantastische uitzichten over de Andes. We worden afgezet bij het startpunt van de route en genieten daar van een heerlijk ontbijt vers bereid door onze trekking chef-kok. Na het ontbijt en het verpakken van een hapje om te knabbelen tijdens de tocht beginnen we de wandeling van Chillca (3700m ). Vanaf hier wandelen we 4 uur bergop om de beroemde Rainbow Mountains bereiken. Onderweg kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de Andes, ijzige bergtoppen, rode bergen, rotsachtige heuvels en traditionele lama's en alpaca’s die grazen langs de vallei. Bij het bereiken van de top van de berg kan je een ​​aantal wilde Andesdieren spotten. Vicuña's worden beschouwd als de Andeskameel en dit is de enige plek in Cuzco, waar je ze in het wild kan zien. Vicuñas behoren tot dezelfde familie als lama, maar ze zijn echter veel kleiner en hebben de duurste wol ter wereld.

Zodra we bij de top van Rainbow Mountain zijn krijg je genoeg tijd om te genieten van het uitzicht en de grootsheid van dit gebied. Alle bergen die dit gebied omringen zijn rood en je hebt een prachtig uitzicht op de valleien en Ausangate Glacier Peak recht voor je neus. Ausangate is de hoogste berg van de regio Cusco (net onder 6400m hoogte) en is een onderdeel van de Cordillera Vilcanota Range. Terwijl u geniet van deze prachtige uitzichten zullen onze medewerkers u een aantal warme drankjes aanbieden en informatie geven over de samenstelling van deze ongelooflijke bergen.

Nadat je genoten hebt van het geweldige uitzicht en enkele fantastische foto’s hebt genomen beginnen we aan onze afdaling bergafwaarts met een 2 uur durende wandeling. Daar kan je kennismaken met onze trekking chef-kok en genieten van een heerlijke, vers bereide warme lunch. Na de lunch kunt u een aantal van de woningen van de lokale families bezoeken, waar u de levensstijl van deze mensen kan zien die nog steeds leven volgens de oude tradities van de Inca’s. Hier spreekt men Quechua, ze belijden een aardse religie ter ere van de berggeesten en de zon om te verzekeren dat hun gewassen en kuddes floreren en weven de stoffen die u in de musea over heel Peru terugvind. Na onze interacties met de lokale bevolking beginnen we aan onze terugreis naar Chillca dorp om onze minibus terug naar Cusco te nemen. We voorzien om aan te komen rond 19:00 en zetten je terug af bij je hotel.

Inbegrepen

 • Privé vervoer naar het startpunt van de tocht
 • Pick up van uw hotel in Cusco ( ongeacht welk hotel)
 • Ontbijt bij het startpunt
 • toegang tot het Park
 • Gids voor de hele trip ( Engels gesproken)
 • Vers bereide warme lunch
 • EHBO doos
 • dragers en kok
 • eettent, stoelen en tafels

Niet Inbegrepen

 • fooi voor de bemanning

Aanbevelingen om mee te nemen

 • Kleine dagrugzak
 • Kopie van uw paspoort
 • Warme kleren
 • Regenkleding
 • Zonnebril
 • Wandelbroek
 • Wandelschoenen
 • Camera met extra batterijen

 

Reisbegeleiding/Gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel of Amsterdam. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 16 reizigers. De minimumleeftijd voor de deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie. Voor de trektocht naar de Regenboogberg dien je wel naast een flexibele instelling een goede conditie te hebben. Een reis op hoogte kan vermoeiend zijn.