SPIRITS OF THE ANDES 17D

SPIRITS OF THE ANDES 17D

Tijdens de 17-daagse rondreis combineren we twee bijzondere aspecten van Peru die voor velen onbekend zijn: het feit dat bepaalde stukken van het land perfect per fiets te bereizen zijn, én het feit dat Peru op culinair en gastronomisch vlak erg hoog aangeschreven staat. Los van deze twee aspecten zit de reis vol hoogtepunten: Lima, Arequipa, Colca Canyon, Puno, Cusco (met een heel bijzondere treinrit tussen beide plaatsen) en uiteraard Machu Picchu als hoogtepunt.

17 Dagen 16 Nachten
Vertrek 1 September Terug 17 September
5,512.00 €

Dag 1 : Vliegreis naar Peru

Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar je in de late avond arriveert. Je wordt opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar je hotel, gelegen in de aangename wijk Miraflores.

Dag 2: Lima full day (O-D)

Vandaag neemt onze professionele gids u mee op een fascinerende wandeling door het historische centrum. Het is anders, klassiek en uniek! We laten u paleizen en kastelen zien die de stad verbergt, we nemen u ook mee naar de grote Sint Francisco Klooster en de indrukwekkende ondergrondse Catacomben! Het historisch centrum wordt beschouwd als werelderfgoed, beschermd door Unesco sinds 1991, vanwege alle koloniale gebouwen die de stad rijk is. Lima is ook een van de oudste hoofdsteden van Zuid-Amerika, omdat het in 1535 door de Spanjaarden werd gesticht en de "Stad van de koningen" werd, de belangrijkste stad voor het Spaanse koningshuis in het hele continent! We zullen zeker het bezoek aan het belangrijkste plein van het hele land niet missen; "Plaza de Armas" waar we samen gaan leren over de geschiedenis van dit historische plein! In de late namiddag beginnen we onze culinaire tour met een heerlijke cocktail op het strand bij zonsondergang, vergezeld van een mix van smaken die de tradities van Lima vertegenwoordigen.  Beklim de kliffen en verken het verleden terwijl u geniet van een reeks heerlijke Peruaanse gerechten in het beroemde restaurant Huaca Pucllana, omringd door een spectaculair uitzicht op de pre-Inca ruïnes. U zult zeker worden verrast, net als gasten uit het verleden zoals Mick Jagger, Gene Simmons, Julia Louis-Dreyfuss en talloze staatshoofden en leden van de koninklijke familie. Hier kunt u het beste van de Peruaanse keuken proeven van de grote chef Marilú Madueño met een ander menu dat speciaal voor onze gasten is samengesteld. Daarna gaan we naar de boheemse wijk Barranco voor onze laatste stop. In een huis vol kleur en cultuur verliezen we ons in de culinaire wereld met een creatief en exclusief menu met de signature cuisine van een lokale chef, vergezeld van een heerlijk dessert. Maak tot slot een avondwandeling met een gastronomische wandeling door Lima's boheemse wijk Barranco. Op deze gastronomische tour door Miraflores en Barranco krijg je veel meer dan een gevoel van Peruaanse cultuur.

Dag 1 : Vliegreis naar Peru

Dag 3 : Lima - Nazca - Paracas (O)

Om 8.00 uur rijden we  richting Ica waar je board op een klein 20-seater Cessna propeller vliegtuigje. Een 70-minuut durende vlucht. Vanuit de lucht bekijk je de wereldberoemde lijnen van Nazca & Palpa, prachtige geogliefen, die bestaan uit tientallen dierenfiguren, honderden geometrische vormen en 300 meter grote lijnen in het woestijnzand. Doordat de Nazca mensen de lijnen aan brachten op de hoogvlakte van Peru in de droge grensstrook met de Atacamawoestijn zijn de lijnen prachtig bewaard gebleven. Hierna rijden we in ons privé-vervoer  richting het vissersdorpje Paracas. Hier krijgen we onze fietsen om het Paracas National Reserve te verkennen. Tijdens dit indrukwekkende traject zullen we het land doorkruisen waar de zee en de woestijn elkaar ontmoeten, waar roodkopgieren overvliegen en  echt weg kan van de drukte. Eenmaal binnen kan u genieten van de majestueuze landschappen en stranden zoals La Mina, Playa Roja, Lagunillas, Cathedral, enz. Deze rondrit van 3 tot 4 uur kan in uw eigen tempo afgelegd worden.

Dag 4: Paracas - Lima (O)

Na het ontbijt  stap je  op een boot voor een tocht van ongeveer 3 uur naar de Islas Ballestas, die bruisen van het dierenleven. Deze eilanden herbergen onder andere grote kolonies zeeleeuwen en pinguïns, die je van wel heel dichtbij kan bekijken. De visrijke wateren trekken ook enorm grote groepen vogels zoals aalscholvers en pelikanen. Naast zeeleeuwen, pinguïns, aalscholvers en pelikanen kan je met een beetje geluk ook flamingo’s en dolfijnen spotten. Daarna rijden wij terug richting Lima.

Dag 3 : Lima - Nazca - Paracas (O)

Dag 5: Lima - Arequipa (O-D)

Na het ontbijt transfer Lima - Arequipa

In de late namiddag nemen we deel aan onze Culinaire Kookervaring, waar onze professionele Peruaanse chef-kok ons zal laten zien hoe je de meest populaire smakelijke gerechten  en cocktails van Peru kan bereiden. Tijdens de les gaan we ook meer leren over de diverse ingrediënten die gebruikt worden in de lokale keuken.

Dag 6: Arequipa (O)

Vandaag beginnen we de tour met een uitstap door het verleden, wandelend door het klooster van Santa Catalina. Dit monument behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Arequipa.  We zetten de tour verder naar het centrale plein van Arequipa een levendig plein waar de lokale bevolking graag samenkomt.  (Plaza de Armas), en de Compañia  de jesus kerk, beroemd om zijn ongelooflijke barokke stijl en zijn kleurrijke koepel van Sint Ignatius. Hierna bezoeken we het museo Santuarios Andinos waar de beroemde ijsmummie “Juanita” te vinden is, het 13/14-jarige Inca-meisje, werd op 8 september 1995 gevonden op de Ampato-vulkaan (6000 m) en bevond zich dankzij de vrieskou in perfecte staat.

Dag 5: Lima - Arequipa (O-D)

Dag 7: Arequipa - Colca Canyon (O-L)

Onze belangrijkste bestemming vandaag is het Salinasmeer, een droog zoutmeer dat op 4300 meter hoogte ligt en omgeven is door gekleurde bergen en vulkanen. Het landschap is surrealistisch, het heldere blauw van de lucht staat in schril contrast met de verblindende witte zoutkorst. Onderweg passeren we het plattelandsdorp Chiguata, waar we pre-Inca terrassen te zien krijgen. De route naar de zoutvlakte is bergopwaarts via een onverharde weg, in dit gedeelte beginnen we onze fietstocht, de hele weg hebben we een indrukwekkend uitzicht op de Misti (actieve vulkaan). Dit is het moeilijkste deel van de tocht waar we gedurende ongeveer 2:00 uur van 3000 naar 3800 meter zullen klimmen, steeds begeleid door ons privé-vervoer, die als technische ondersteuning zal dienen. Wanneer we 3800 meter bereiken, laden we de fietsen op het transport en gaan we in het voertuig verder tot 4300 meter, waar we de fietsen weer afzetten om via een gecombineerde afdaling - vlakke weg (1:30) de zoutvlakte te bereiken, hier zullen we het berglandschap omringd door Vicuña's, alpaca's, flamingo's, viscacha's (konijnachtige dieren) en andere dieren uit de Andes vaak zien. We wandelen in de zoutvlakte, maken foto's en vervolgen onze reis naar de Colca Canyon. Eenmaal aan het Hotel genieten we van de  vier prachtige zwembaden van de Lodge. De zwembaden worden gevoed door natuurlijke bronnen die bij temperaturen tot 80ºC water produceren en rijk zijn aan mineralen die de gezondheid ten goede komen, met name lithium, een element dat ontspanning bevordert.Het ontwerp van de zwembaden is zorgvuldig uitgewerkt om interferentie met de natuurlijke omgeving tot een minimum te beperken. Alleen lokale materialen zijn gebruikt in hun constructie (steen, aarde en stro) om een magische sfeer te creëren die je meeneemt naar een andere dimensie.

Dag 7: Arequipa - Colca Canyon (O-L)

Dag 8: Cruz del Condor (O)

Vandaag nemen we u mee naar de mooiste plekken in de Colca Canyon. Onderweg maken we een paar stops in kleine Andesdorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. We reizen verder langs de canyon tot aan 'Mirador Cruz del Condor', Dit uitzichtpunt is 1200m diep. Vanaf hier ziet u de gigantische Andes condor vliegen vanaf de bodem van de canyon. Majestueus zweven ze door de canyon en boven u met weids gespreide vleugels tot wel 3 meter breed. Op de terugweg naar het hotel  bezoeken we  enkele typische dorpjes Pinchollo, Maca en Achoma. Daar zien we archeologische overblijfselen, Pre-Inca landbouwterrassen en verbazingwekkend panoramisch uitzichten op de canyon. 's Middags kunt u uitrusten en ontspannen op uw privé balkons, terrassen, of een bezoek brengen aan de Llama  boerderij.

Dag 8: Cruz del Condor (O)

Dag 9: Colca canyon -Puno (O)

Na het ontbijt rijden we richting Puno en laten we de Colca Canyon achter ons en rijden we bergop tot we het hoogste punt van onze reis bereiken, het uitkijkpunt van de Andes (4800 m). Helemaal bovenaan stappen we een paar minuten uit de bus en genieten we van het prachtige landschap met de grote vulkanen zoals Mismi, Misti, Chachani, Sabancaya (actief) en Ampato. Langs de geplaveide weg passeren we kleine andes dorpjes en de prachtige lagune Lagunillas, waar we veel Andesvogels en flamingo's zullen zien. Via een steile weg bereiken daarna Viscachani. Later rijden we door het nationale reservaat van het Peruaanse Altiplano. Onderweg bezoeken we Sillustani. De site is strategisch gelegen op de top van een schiereiland omringd door een mooi meer genaamd Lago Umayo. Sillustani is een begraafplaats die in de twaalfde eeuw gebouwd werd door een beschaving die het gebied bewoonde vóór het Inca tijdperk. De meest indrukwekkende graftorens werden gebouwd voor belangrijke stamhoofden en priesters. Wandelend rond het schiereiland, kun je het prachtige meer en het omliggende berglandschap bewonderen .

Dag 9: Colca canyon -Puno (O)

Dag 10: Puno - Inca Uyo - Amaru Muru (O-L-D)

We halen u om 8:00 uur op van uw hotel en rijden daarna richting Chucuito waar we de "Tempel van Inca Uyo" of "Vruchtbaarheidstempel" zullen bezoeken die meer dan 20 fallussen in steen heeft uitgehouwen, die waarschijnlijk verband houden met de vruchtbaarheid en het werd ook gebruikt als een astronomisch observatorium.  Vervolgens zullen we onze reis voortzetten naar het zuiden van Puno op 35 kilometer in de buurt van het Titicaca Meer, komen we aan bij Aramu-Muru of "Hayu-Marka" in Aymara, wat "Stad van Geesten" betekent, een uitstekende constructie "Inter-dimensionale poort" waar we zullen wandelen, verkennen en foto's nemen van de raadselachtige plaats, daarna keren we terug naar Puno. Vervolgens reizen we per boot naar de drijvende eilanden van Uros, de thuisbasis van een oude gemeenschap waarvan de stamboom teruggaat tot vóór de Inca-tijd. Dankzij hun zelfgemaakte rieteilanden, die voortdurend gerenoveerd moeten worden, is het Uros-volk erin geslaagd om hun unieke manier van leven te behouden en niet alleen de Inca's en de Spanjaarden te overleven, maar ook de dreiging van een oprukkende moderniteit. Bij aankomst in onze Lodge kunnen jullie deelnemen aan verschillende activiteiten : kayak met een traditionele boot, bezoek aan verschillende drijvende eilandjes, etc

 Dag 10: Puno - Inca Uyo - Amaru Muru (O-L-D)

Treinrit van zo'n tien uur, maar dat voelt absoluut niet als een lange rit. De Titicaca Trein is een hele luxueuze trein met meerdere wagons waarin zich onder andere het restaurantgedeelte en een bar bevinden. De allerlaatste wagon heeft een observatiedek, waar je in de buitenlucht kan genieten van het uitzicht op de spectaculaire landschappen waar de trein doorheen rijdt. Eindeloze hoogvlaktes, de sneeuw pieken van de Andes, snelstromende rivieren, tientallen dorpjes, maar ook pure desolaatheid. Ondertussen word je aan boord goed verzorgd. Een uitstekende gastronomische lunch is inclusief en 's middags is het tea time!

Dag 12 : Cusco (O)

Vandaag beginnen we onze verkenning van Cusco te voet vanaf de Plaza de Armas, het centrale plein waar de Spaansekoloniale architectuur en sierwerken te zien zijn die de Spaanse kolonisten oplegden om religieuze en politieke invloed uit te oefenen.  Van hieruit bezoeken we Qoricancha, de 'Zonnetempel', de Kathedraal - een opslagplaats voor de koloniale kunst van Cusco. Vervolgens bezoeken we de kleurrijke San Pedro Markt en de charmante wijk San Blas, voordat we uiteindelijk aankomen bij Sacsayhuaman, een Inca citadel op de top van een heuvel, aan de rand van de stad. De indrukwekkende terrassen met meesterlijk steenwerk zijn niet alleen een lust voor het oog, maar de uitzichten over de siennakleurige daken van Cusco bieden een heel nieuw perspectief op de stad die je zojuist hebt doorkruist. Na een dag verkennen, keren we terug naar ons hotel.

Dag 12 : Cusco (O)

Dag 13: Montaña de Colores (O-Lunchbox)

Het avontuur begint rond 6 uur 's ochtends, wanneer we jullie ophalen van jullie hotel met ons privévervoer. We reizen ongeveer twee uur naar het dorp Checacupe, waar we stoppen om emblematische bruggen uit drie verschillende tijdperken te bezoeken: de Inca hangbrug, de koloniale brug en de republikeinse brug. Het dorp is ook beroemd om zijn kerk vanwege de plaats waar de held Tupac Amaru II werd verslagen in een eindeloze onafhankelijkheidsstrijd. Na anderhalf uur bereiken we het kleine dorpje Palccoyo en volgen we het laatste stuk naar het beginpunt van de trektocht; vanaf hier hebben we het eerste uitzicht op de hoofdberg. We lopen in ons eigen tempo ongeveer 50 minuten naar het uitkijkpunt van Palccoyo, waar we in de verte alpaca's zien grazen. We worden begroet door de lokale bevolking in gezelschap van prachtige alpaca's, vaak met versierde oren of hoofden als teken van genegenheid. Eenmaal bij het uitkijkpunt worden we meteen verblind door de bergen van Palccoyo, want hier liggen ook de andere twee gekleurde heuvels die samen deze attractie vormen. Vanaf hier heb je de tijd om van het prachtige landschap te genieten en de imposante Ausangate (6.372m) te bewonderen. Vervolgens wandelen we naar het Bosque de Piedras, met zijn unieke rotsformaties.  Hier zullen we een panoramische picknick lunch hebben voordat we terugkeren naar het startpunt en terugrijden naar Cusco.

Dag 13: Montaña de Colores (O-Lunchbox)

Day 14: Chinchero - Maras - Moray (O-L)

Na ontbijt transfer naar Chinchero een  pittoresk stadje. Hier bezoeken we de prachtige koloniale tempel gebouwd op de fundamenten van  een Inca gebouw. De stad is ook beroemd om zijn textiel-souvenirmarkt waar je Andes-textiel kunt vinden gemaakt van alpacawol. Aan het einde van de rondleiding krijgen we een demonstratie van hoe het textiel in dit gebied handgemaakt en gekleurd wordt. Daarna  gaan we verder naar de nabijgelegen Inca-site van Moray. Hier bezoeken we de cirkelvormige terrassen die als een Inca prototype van een experimenteel biologisch station worden beschouwd. Hierna bezoeken we de oude zoutmijnen "Salineras", één van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Sinds de tijd van de Inca´s bestaan de zoutmijnen uit ongeveer 3000 kleine akkers. Deze bronnen werden gebruikt tot en met het huidige tijdperk, om zout te produceren door middel van verdamping. Nadat de akkers zich met zout water hebben gevuld, verdampt de zon het water op natuurlijke wijze, waarna het pure natuurlijke zout overblijft. Deze plek is spectaculair om te fotograferen. Aan het eind van de dag nemen we de trein naar Aguas Calientes

Day 14: Chinchero - Maras - Moray (O-L)

Dag 15: Ollantaytambo – Inca trail km 104 – Aguas Calientes (O - L)

We halen u rond 7uur op van uw hotel en brengen u naar het treinstation. Per trein rijden we naar kilometer 104 op de Cusco-Machu Picchu spoorweg, waar we rond 10 uur ’s morgens aan zullen komen. Op dit punt verlaten we de trein, steken de Willka Mayu-brug over de Urubamba-rivier over en beginnen met onze wandeltocht. Eerst bezoeken we de Inca-ruïnes van Chachabamba, een schitterend paleis met mooie kamers en wanden. Na een introductie in de Inca Geschiedenis, wandelen we via een klimmend pad ongeveer 8 kilometer in 3 uur, waarna we de prachtige ruïnes van Wiñaywayna (2700 meter boven zeeniveau) bereiken. Deze fantastische plek is een goed voorbeeld van de Inca-terrassen en vormde waarschijnlijk een agricultureel experiment in de Inca-era. De naam van de ruïne, ‘Eeuwig Jong’, komt van een orchidee die veelvuldig voorkomt in deze regio. Na ons bezoek aan Wiñaywayna vervolgen we onze wandeling via een smal pad door het nevelwoud, totdat we de Inti Punku – de beroemde Zonnepoort van de Inca’s – bereiken. Hier heeft u een eerste, overweldigend uitzicht op Machu Picchu. Na de nodige foto’s dalen we af richting ons hotel.

 Dag 15: Ollantaytambo – Inca trail km 104 – Aguas Calientes (O - L)

Dag 16: MACHU PICCHU - Cusco (O )

Vandaag bezoeken we weer Machupicchu, het meesterwerk van de Inca beschaving. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Jullie worden opgewacht door een gids aan het hotel en om 6 uur kunnen jullie de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 3 uur hebben  jullie alle tijd om dit ‘wereldwonder’ verder te verkennen, foto’s te nemen of voor een optionele wandeling. Optionele wandelingen:

 • Beklimming Huayna Picchu berg (2.700 m, 50 min, steile helling)
 • De tempel van de maan (3-4 Hr)
 • De Inca Brug gelegen ten zuiden van Machupicchu (1 uur).

In de namiddag nemen we de bus  naar Aguas Calientes, de stad waar we onze trein terug nemen naar de Heilige Vallei, daarna worden jullie per privé vervoer teruggebracht naar jullie hotel in Cusco.

Dag 16: MACHU PICCHU - Cusco (O )

Dag 17: Vertrek Vanuit Cusco (O) - Einde Van De Tour

Op je laatste dag in Peru leer je hoe je je eigen chocolade maakt, van begin tot eind. Je leert over de geschiedenis van cacao in Peru en waarom het een van 's werelds grootste chocoladeproducenten is. Tijdens deze leuke les met een professionele chocolatier leer je alle stappen van het chocoladeproces van de cacaoboom uit de Peruaanse jungle. Je bereidt je eigen chocolade met allerlei combinaties zoals pinda's, rozijnen, kokos, koffie, quinoa en nog veel meer ingrediënten. U leert ook hoe u twee soorten chocoladedranken kunt bereiden. Aan het einde van deze belevenis kunt u naar huis gaan met uw eigen creaties om uw familie en vrienden te laten proeven. Na de lunch transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima. ’s Avonds aansluiting naar Brussel

Dag 17: Vertrek Vanuit Cusco (O) - Einde Van De Tour

 INBEGREPEN

 • Internationale/binnenlandse vluchten, incl. luchthaventaksen. 
 • Alle vervoer in privé verband zoals vermeld in het programma. 
 • Alle overnachtingen met ontbijt inbegrepen in charme boutique hotels. 
 • Overige inbegrepen maaltijden: L=Lunch D= Diner
 • Alle excursies in groeps verband, volgens programma met Nederlandstalige reisbegeleider en lokale Engelssprekende gids
 • Alle entreegelden, behalve bij optionele bezoeken.

 NIET INBEGREPEN

 • Overige maaltijden
 • Optionele en niet vermelde diensten en bezoeken.
 • Reis- en bijstandsverzekering

Reisbegeleiding/gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij  in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 12 en minimum 8 deelnemers. De minimumleeftijd voor deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie.