Paspoort & Visum

Er is geen visumplicht voor een bezoek aan Peru. Uw paspoort moet bij vertrek nog minimaal een 6 maanden geldig zijn. Als je Peru vliegend bereikt, dan krijg je bij aankomst in Lima van de douanebeambte een toeristenstempel in je paspoort om tussen de 30 en 90 dagen te kunnen verblijven.

Paspoort Peru

Op een paar uitzonderingen na is een visum niet vereist voor toeristen om Peru binnen te komen. En er zijn slechts een paar eisen om het land in te komen.

Je paspoort dient minimaal een half jaar geldig te zijn na het binnenkomst van Peru en tenminste 2 lege pagina ‘s in je paspoort voor de stempels/visa te hebben.

Geef duidelijk van te voren aan de douanebeambte aan hoe lang je wilt blijven, in ieder geval als je langer dan 90 dagen wilt blijven!

Je dient een terugvlucht kunnen laten zien, of een ander willekeurig ticket kunnen laten zien waaruit blijkt dat je het land verlaat in de komende 183 dagen. Dit kan dus ook een buskaartje naar Chili of een vliegticket naar Bolivia zijn. Dit is alleen nodig als je per vliegtuig in Peru aankomt.

Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht om dit bij jou te controleren. Dus heb je geen ticket om het land weer uit te gaan, dan moeten zij je weigeren om aan boord te gaan voor je internationale vlucht naar Peru. Als je geluk hebt en ze laten je aan boord dan is het oké. In Peru wordt dit niet gecontroleerd. En als je over land komt dan is dit dus sowieso geen probleem.