Colores Del Peru 15D

Colores Del Peru 15D

Deze buitengewone reis doorkruist de mooiste plekken van de diverse landschappen die Peru te bieden heeft. Tijdens de 15-daagse tocht door Peru ontdek je de hoofdstad Lima, Arequipa "La ciudad Blanca", voordat je in de diepten van de Colca Canyon gaat, waar je condors kan zien die over de blauwe lucht glijden, kleine dorpjes en traditionele markten verkennen en ontspannen in de natuurlijke warmwaterbronnen. Vervolgens reis je door naar het Titicacameer, 's werelds grootste bevaarbare meer en naar Cusco, de wieg van het Inca-rijk en de archeologische hoofdstad van Amerika. Vanuit Cusco bezoeken we de indrukwekkende Heilige Vallei en een van de 7 wereldwonderen, Machu Picchu. Hier word je rondgeleid door de ruïnes van dit mystieke en spirituele centrum in wolkenwouden, waar de Amazone de Andes ontmoet.

15D 14N
2,380.00 €

Lima

Dag 1  : Vliegreis naar Peru

Je vertrekt vandaag vanuit Brussel naar de Peruaanse hoofdstad Lima, waar je in de late avond arriveert. Je wordt opgewacht in de luchthaven door een vertegenwoordiger van onze lokale agent voor de transfer naar je hotel, gelegen in de aangename wijk Miraflores.             

Dag 2 :   Reality tour Lima (O - L ) 

Hier ervaar je het echte leven in Lima met een bezoek aan 'beide kanten' van de stad. In de voormiddag ontdekken we de indrukwekkende sloppenwijk waar je de lokale bevolking en kinderen ontmoet en met hen in interactie kan gaan. Daarna is er een lunch voorzien in een typisch lokaal restaurant. Na de lunch neemt je lokale gids je mee naar het grote historische centrum om te genieten van een ​​wandeltocht  en bezoek aan de vele bekende hoogtepunten: paleizen, kastelen, prachtige houten balkons en

Lima

Arequipa

Dag 3 : Arequipa  City Tour (O) 

Transfer Lima - Arequipa

Na de lunch  bezoeken we het historisch centrum. We starten op het centrale plein Plaza de Armas, een populaire ontmoetingsplek van de Arequipeños en trekken daarna naar de kathedraal en de jezuïetenkerk La Compañía waar een overdadige barokstijl subtiel gecombineerd werd met het animistische van lokale indianen religies. Je bezoekt het Santa Catalina-klooster, één van de mooiste koloniale religieuze gebouwen van Zuid-Amerika.

Dag 4 :  Arequipa - Campiña (O) 

We vertrekken vanaf het hotel om naar het traditionele district Paucarpata te gaan. Hier bezoeken we Inca- en Pre-Inca terrassen en een prachtige koloniale kerk. Vervolgens gaan we naar Sabandia Mill waar graan tot meel gemalen wordt door de kracht van water. Hierna gaan we naar Via Paisajista, dat bekend staat om zijn prachtige landschap en natuur. We arriveren bij La Mansión del Fundador en Palacio de Hausacache, een landhuis dat in de 16e eeuw gebouwd is. We bezoeken ook el Balneario de Tingo. Dit is een plek met een kunstmatige recreationeel meer. Daarna brengen we een bezoek aan Mirador de Sachaca vanwaar we kunnen genieten van een spectaculair uitzicht over de stad, het landschap en drie vulkanen ( Chachani, Misti en Pichu Pichu). Hierna gaan we naar Puente de Fierro ( "de ijzeren brug") ,Carmen Alto viewpoint vanwaar we uitzicht hebben over de Chilina terrassen en vervolgens bezoeken we het Yanahuara district waar we kunnen genieten van het mooie uitzicht en lunchen in een lokaal restaurant.

Arequipa

Dag 5 : Colca Canyon (O)

Na het ontbijt  rijden we richting de zuidoostelijke kant van de Misti  vulkaan. We zullen geleidelijk klimmen van 2300m naar een gemiddelde hoogte van 4000m. Eenmaal aan de top zal het landschap dramatisch veranderen met uitgestrekte, eindeloze hooglanden, valleien van rotsformaties, weelderige wetlands die krioelen van de Andes fauna. Onze belangrijkste bestemming van de ochtend is het Salinasmeer, een droog zoutmeer dat op 4300 meter hoogte ligt en omgeven is door gekleurde bergen en vulkanen. Het landschap is surrealistisch, het heldere blauw van de lucht staat in schril contrast met de verblindende witte zoutkorst. Na onze tijd op de zoutvlakte gaan we dieper het reservaat in, waar minder tekenen van menselijk leven te vinden zijn. Vicuña's, alpaca's, flamingo's, viscacha's (konijnachtige dieren) en andere dieren uit de Andes zijn echter vaak te zien. Als er nog tijd is en het weer toe laat gaan we in de namiddag nog een kleine wandeling doen.  Zodra we het reservaat verlaten, is het slechts een paar uur naar de stad Chivay, waar onze Hotel gelegen is.

Dag 6 : Cruz del Condor (Colca Canyon) (O)

Vandaag nemen we u mee naar de mooiste plekken in de Colca Canyon. Onderweg maken we een paar stops in kleine Andesdorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. We reizen verder langs de canyon tot aan 'Mirador Cruz del Condor', Dit uitzichtpunt is 1200m diep. Vanaf hier ziet u de gigantische Andes condor vliegen vanaf de bodem van de canyon. Majestueus zweven ze door de canyon en boven u met weids gespreide vleugels tot wel 3 meter breed. Op de terugweg naar Chivay  bezoeken we  enkele typische dorpjes Pinchollo, Maca en Achoma. Daar zien we archeologische overblijfselen, Pre-Inca landbouwterrassen en verbazingwekkend panoramisch uitzichten op de canyon. 's Middags kunt u uitrusten en ontspannen op uw privébalkons, terrassen, of een bezoek brengen aan de warmwaterbron die op slechts 20 minuten afstand (te voet) van het hotel ligt.

Dag 5 : Colca Canyon (O)

Dag 7  : Chivay - Puno (O) 

’Na het ontbijt rijden we richting Puno en laten we de Colca Canyon achter ons en rijden we bergop tot we het hoogste punt van onze reis bereiken, het uitkijkpunt van de Andes (4800 m). Helemaal bovenaan stappen we een paar minuten uit de bus en genieten we van het prachtige landschap met de grote vulkanen zoals Mismi, Misti, Chachani, Sabancaya (actief) en Ampato. Langs de geplaveide weg passeren we kleine andes dorpjes en de prachtige lagune Lagunillas, waar we veel Andesvogels en flamingo's zullen zien. Via een steile weg bereiken daarna Viscachani. We nemen hier een korte pauze en strekken onze benen en drinken een typische coca-thee of koffie in het plaatselijke restaurant. Later rijden we door het nationale reservaat van het Peruaanse Altiplano om uiteindelijk de stad Puno te bereiken, vlak bij het Titicacameer.

Dag 8 : Sillustani - Umayo (O - L - D) 

Na het ontbijt bezoeken we Sillustani. De site is strategisch gelegen op de top van een schiereiland omringd door een mooi meer genaamd Lago Umayo. Sillustani is een begraafplaats die in de twaalfde eeuw gebouwd werd door een beschaving die het gebied bewoonde vóór het Inca tijdperk. De meest indrukwekkende graftorens werden gebouwd voor belangrijke stamhoofden en priesters. Wandelend rond het schiereiland, kun je het prachtige meer en het omliggende berglandschap bewonderen.  Na een begeleide rondleiding van de site keren we terug naar Puno. Na het middagmaal worden jullie opgehaald en per boot naar de lodge gebracht. Hier kunnen jullie deelnemen aan verschillende activiteiten : kayak met een traditionele boot, bezoek aan verschillende drijvende eilandjes, …

‘s Avonds krijgen jullie een diner met producten uit de regio.

Dag 9  : Uros- Taquile (O - L- D ) 

Na het ontbijt varen we  met de volledig uitgeruste "Titicaca Express" naar een afgelegen gedeelte van Taquile Island. We wandelen langs een pre-Inca-route met spectaculaire landschappen van het eiland. Daarna brengen we een bezoek aan een familie van wevers om meer te weten te komen over hun textielkunst met symboliek, dat door UNESCO als werelderfgoed verklaard werd. Na de lunch varen we naar een afgelegen gebied van de Nationale Reserve van Titicaca en verkennen we de laatste authentieke drijvende eilanden. De Uros zijn afstammelingen van één van de oudste culturen in Zuid-Amerika.Hierna keren we terug naar onze Lodge.

Dag 10 : Puno – Cusco (O  ) 

Rond 7u  transfer naar het busstation voor een rit per comfortabele toeristenbus (incl. Engelssprekende gids) naar Cusco. Onderweg wordt gestopt voor een lunch en brengen we een bezoek aan de pre-Inca ruïnes bij Pukara, de 4335 meter hoge pas La Raya, de tempel Raqchi en de barokke kapel van Andahuaylillas. Aankomst in Cuzco rond 17u en transfer naar het hotel.

Dag 11 :  Montaña de Colores (O-L) 

Om 7u word je opgehaald aan je hotel voor ons Rainbow Mountain Trek Adventure. We gaan op weg naar de Zuidelijke vallei met langs de weg schitterende uitzichten op de landbouw Inca-terrassen, valleien en rotsachtige bergen.

Zodra we het treincircuit bereiken beginnen we aan onze wandeling met

kuddes alpaca's en lama's overal om je heen. 

Voortdurend zul je uitzicht hebben op de Ausangate Mountain terwijl we wandelen door verschillende dorpen heen en contact onderhouden met de lokale bevolking. Na een wandeling van ongeveer 2 uur, bereiken we onze bestemming : de Rainbow Mountains (5020 m). Hier krijg je een uur de tijd om te genieten van het uitzicht en foto’s te nemen.Op dit punt wandelen we terug langs de manier waarop we kwamen. Ons privé busje zal op ons wachten als we terugkomen.We beginnen aan de 3 uur durende rit terug naar Cusco en zetten je af bij je hotel in Cusco.

Dag 12: Cusco (O)

Na het ontbijt word je opgehaald aan je hotel.  Vervolgens gaan we naar de San Pedro markt, waar verkopers alles verkopen, waaronder verschillende soorten vlees, brood, fruit, medicinale planten, kruiden en Peruaanse delicatessen. Vanaf daar lopen we naar het Plaza de Armas om te leren over de geschiedenis van Cusco en de Inca's. In de namiddag beginnen we op het centrale plein in Cusco met een bezoek aan de Kathedraal. Vervolgens bezoeken we Qoricancha : de zonnetempel van de Inca’s . De tempel was, net als Machu Picchu, een Inca-meesterwerk want de muren waren ooit letterlijk volledig met goud bedekt (daar blijft nu niets meer van over.  De Spaanse Veroveraar heeft in de  16de eeuw op de fundamenten van deze tempel haar kerk gebouwd. In het tweede deel van de tour bezoeken we de Inca ruïnes in de heuvels boven Cusco: Kenko, Tambomachay, Puca Pucara en het indrukwekkende ceremoniële Inca complex Sacsayhuaman, wat strategisch gebouwd is op een heuvel met uitzicht over Cusco.

Dag 13: Heilige Vallei (O-L

Na het ontbijt rijden we naar Awanacancha, waar we verschillende dieren uit de Andes kunnen zien en voederen zoals lama's, vicuña’s en alpaca's. De lokale bevolking toont ons traditionele weef- en kleurtechnieken en hoe ze die mooie truien, hoeden, sjaals en dergelijke maken. 

Daarna gaan we naar een van de belangrijkste archeologische sites in de regio, genaamd Pisac. We gaan ongeveer een uur rond de ruïnes en terrassen wandelen, en na onze tocht gaan we door naar de stad Pisac. Vervolgens lopen we door de steenstraten naar het plein om locals die producten en souvenirs in hun stands verkopen te zien. In Pisac heb je wat vrije tijd om rond te lopen. Na het beëindigen van ons bezoek in Pisac rijden we naar de stad Urubamba om te lunchen. Na de lunch gaan we naar Ollantaytambo. Deze site was een belangrijk religieus en astronomisch centrum en werd ook gebruikt als een militaire vesting in een van de grootste gevechten van de Inca's tegen de Spanjaarden. De Spanjaarden hebben de stad uiteindelijk ingenomen en koloniale gebouwen op de Inca huizen gebouwd. Later is de verlaten stad aan het begin van de 20e eeuw opnieuw ontdekt.

Dag 13: Heilige Vallei (O-L

Dag 14 : Machu Picchu - Heilige Vallei (O)

Vandaag bezoeken we Machupicchu het meesterwerk van de Inca beschaving. De site werd rond 1440 gebouwd en gedurende een kleine eeuw bewoond. Jullie worden opgewacht door een gids aan het hotel en om 6 uur kunnen jullie de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. Na een rondleiding van ca. 2 uur hebben  jullie alle tijd om dit ‘wereldwonder’ op eigen houtje te verkennen.

Velen beklimmen de beroemde bergpiek Wayna Picchu. U kunt echter ook naar het eindpunt van de befaamde Inca Trail, de Inti Punku (Zonnepoort van de Inca’s), wandelen, de berg Machu Picchu beklimmen (hier kom je nauwelijks toeristen tegen), of richting de indrukwekkend aangelegde Inca Brug wandelen.

’s Middags nemen we de bus terug naar Aguas Calientes en vandaar de trein naar de Heilige Vallei.

Dag 14 : Machu Picchu - Heilige Vallei (O)

Dag 15 : Maras - Moray - Chinchero (O - L )

Na Ontbijt transfer naar Chinchero een  pittoresk stadje. Hier bezoeken we de prachtige koloniale tempel gebouwd op de fundamenten van  een Inca gebouw. De stad is ook beroemd om zijn textiel-souvenirmarkt waar je Andes-textiel kunt vinden gemaakt van alpacawol. Aan het einde van de rondleiding krijgen we een demonstratie van hoe het textiel in dit gebied handgemaakt en gekleurd wordt. Daarna  gaan we verder naar de nabijgelegen Inca-site van Moray,  Hier bezoeken we de cirkelvormige terrassen die als een Inca prototype van een experimenteel biologisch station worden beschouwd. Van daaruit dalen we verder af richting Maras, waar we stoppen om te lunchen. Vanaf dit punt genieten we een prachtig uitzicht op de Heilige Vallei en het Andes gebergte. Na de lunch bezoeken we de oude zoutmijnen "Salineras" één van de grootste mysteries van de natuur. Diep vanuit de bergen ontspringt een bron van extreem zout water. Sinds de tijd van de Inca´s bestaan de zoutmijnen uit ongeveer 3000 kleine akkers. Deze bronnen werden gebruikt tot en met het huidige tijdperk, om zout te produceren door middel van verdamping. Nadat de akkers zich met zout water hebben gevuld, verdampt de zon het water op natuurlijke wijze, waarna het pure natuurlijke zout overblijft. Deze plek is spectaculair om te fotograferen. Daarna  rijden we verder naar Cusco.

Dag 15 : Maras - Moray - Chinchero (O - L )

Dag 16: Cusco - Lima - Brussel (O)

Vrije voormiddag om rond te wandelen in de gezellige straatjes van Cusco. Na de lunch transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Lima. ’s Avonds aansluiting naar Brussel

Dag 16: Cusco - Lima - Brussel (O)

 Inbegrepen :

 • Internationale vlucht
 • Binnenlandse vluchten  incl. alle luchthavenbelasting
 • Ondersteuning van onze vertegenwoordigers op iedere bestemming
 • Alle vervoer tijdens de tours zoals vermeld in het programma
 • Alle overnachtingen in tweepersoonskamers met ontbijt. 
 • Alle excursies in privé of groepsverband, volgens programma met Engelstalige gids
 • Overige inbegrepen maaltijden: 5x lunch 1x Avondmaal.
 • Toegangsbewijzen bezienswaardigheden uit het programma
 • Vervoer tussen Arequipa, de Colca Canyon en Puno in gedeelde bus
 • Groepsvervoer op het Titicacameer
 • Toeristenbus tussen Puno en Cusco
 • Trein Ollantaytambo - Aguas Calientes - Ollantaytambo

Niet inbegrepen :

 • Overige maaltijden, optionele excursies en entrees, persoonlijke uitgaven
 • Reis- en bijstandsverzekering

Opmerkingen :

Prijzen zijn vanaf prijzen op basis van 2 reizigers hotels ( 3*** )

De prijs is o.a. afhankelijk van :

 • Het aantal reizigers
 • De periode waarin je reist
 • Hoe lang je van tevoren boekt
 • De keuze van accommodaties of individuele wensen