Nazca Ica & Ballestas 2D / 1N

Nazca Ica & Ballestas 2D / 1N

Tijdens deze geweldige tour leer je het Paracas Nationaal Reservaat kennen, met als belangrijkste doel om het ecosysteem van de zee te bewaren en te beschermen, alsook

de Ballestas eilanden die een belangrijke wildreservaat vormen en zich voor de kust van het Paracas Nationaal Reservaat bevinden. Tijdens deze twee daagse tour vanuit Lima rijden we ook op een buggy car over de prachtige duinen aan de Huacachina woestijn en vliegen we over de raadselachtige Nazca lijnen. De Nazca lijnen bestaan ​​uit meer dan 800 lijnen, 300 cijfers en 70 contouren van dieren en planten geëtst in de rotsachtige woestijn.

2 Dagen 1 Nacht
450.00 €

Dag 1 Ballestas Islands / Paracas Natuurreservaat / Huacachina sandboarden

Onze gids en onze professionele chauffeur halen je op aan je hotel. In ongeveer 3 en een half uur komen we aan in de haven van Chaco in Pisco. Van daaruit nemen we de boot om de beroemde Ballestas eilanden te bezoeken. Deze tocht duurt ongeveer 2 en ½ uur. (De tocht per boot naar de Ballestas eilanden  kan alleen in groep georganiseerd worden en wordt geleid door de Peruaanse mariniers, er zijn geen privé boottochten naar de eilanden). Tijdens het bezoek kan je zeeleeuwen, Jan van Genten, pelikanen, pinguïns en andere marinevogels, onder de vele andere soorten zien die er samenkomen op zoek naar onderdak. Na de tour nemen we je mee naar het indrukwekkende en geïsoleerde Paracas Nationaal Reservaat. Dit natuurreservaat is een onderdeel van de wereld Guiness "droogste woestijn op aarde", genaamd "Atacama". Hier krijg je een uitgebreide uitleg over de geschiedenis en het belang van deze plek. We zien de haven van Don Jose de San Martin, ‘La Catedral’ rotsformatie gevorm door de erosie van de wind en de zee, het INRENA Center, Flamingo Viewpoint de Playa Roja, die uniek zijn voor de Peruaanse kust met fossielen van het oude zeeleven. Na het bezoek heb je even tijd om te ontspannen en te genieten van je lunch van verse marine en / of typische creoolse gerechten van de kust van Peru in een restaurant aan zee. Daarna rijden we ongeveer 30 minuten naar het zuiden richting Huacachina. We nemen een onconventionele route door de woestijn en stoppen langs de weg om je sandboard vaardigheden te oefenen.  Je kan sandboarden op 3 of 4 verschillende duinen, zodat je de keuze hebt om te gaan voor snelheid, of kan kiezen voor een meer ontspannen ervaring. Het is een onvergetelijke belevenis! Wil je de schoonheid van de duinen ervaren, maar ben je niet op zoek naar opwinding of adrenaline ? Dan kan je de trage en ontspannen buggy tour doen. In plaats van op en neer te racen in de duinen, nemen wij je mee op een ontspannen verkenning van de woestijn in een gematigd tempo. Je  krijgt meerdere mogelijkheden om foto's te nemen en je bent getuige van de prachtige zonsondergang over de duinen voordat we terug gaan naar Huacachina Oasis. Na het diner zetten we onze reis verder naar Nazca. ( ongeveer 2 uur ) Bij aankomst in Nazca transfer naar uw hotel.

Dag 2: Nazca Lijnen / Aquaducten Van Cantalloc

Om 8:00 am, na het ontbijt rijden we naar het vliegveld. Als we aankomen op de luchthaven bekijken we een informatieve video over de Nazca-lijnen om vertrouwd te raken met de lijnen en een beter idee te krijgen van deze archeologische overblijfselen die we zullen te zien krijgen vanuit de lucht. Het type vliegtuigen die we gebruiken voor deze excursie zijn kleine vliegtuigen, met een capaciteit van 3 tot 5 personen, elk met stoelen aan het raam om alles goed te kunnen zien. De vlucht duurt 35 minuten, en tijdens de tour zie je perfect representaties van reuzendieren en vogels; zoals de condor, kolibrie, pelikaan, ara, tarantula, aap, walvis, kaaiman, etc. Afgezien van deze lijnen ziet u ook vele andere grote geometrische figuren die over geheel de woestijn reiken en eruit zien als een grote landing strip. Na het aanschouwen van de Nazca-lijnen rijden we naar de beroemde aquaducten van Cantalloc die een systeem van ondergrondse aquaducten waren om de valleien die geen water hadden van water te voorzien. Zo konden de volkeren van de Nazca cultuur lange droogtes en honger verslaan. Daarna brengen we een bezoek aan de keramische centra waar de moderne pottenbakkers nog steeds geweldig werk afleveren met klei.

Uiteindelijk rijden we terug naar Lima, onderweg stoppen we om te lunchen.

Inbegrepen • Privé vervoer Lima / Paracas / Nazca / Lima • Engels sprekende gids. • Bezoek aan de plaatsen vermeld in het programma. • 1N hotel in Nazca of Ica • Boottocht naar de Ballestas eilanden. • Vlucht over de Nazca-lijnen. • Bezoek aan de Pre-Inca aquaducten • Entree tickets

Niet inbegrepen • maaltijden • fooien • drank, snacks • verzekeringen

 Wij raden u aan mee te brengen: • uw originele paspoort • water om te drinken • zonnemelk en zonnebril • zwemkledij • geld voor souvenirs en drankjes

Reisbegeleiding/Gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel of Amsterdam. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 16 reizigers. De minimumleeftijd voor de deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie. Voor de trektocht naar de Regenboogberg dien je wel naast een flexibele instelling een goede conditie te hebben. Een reis op hoogte kan vermoeiend zijn.