Colca Canyon Trek 2D 1N

Colca Canyon Trek 2D 1N

Trek door een van de diepste canyons van de wereld op een spannende tweedaagse excursie vanuit Arequipa. De Colca Canyon is de thuisbasis van de condor. Deze reusachtige vogels kunnen van dichtbij worden gezien als ze langs de canyonmuren vliegen. Tijdens de reis bezoeken we ook een intrigerend wildreservaat om diverse soorten dieren uit de Andes te zien en de prachtige koloniale architectuur van twee hooglanden te bewonderen. Loop aan de voet van een kolossale vulkaan en bewonder het spectaculaire uitzicht van het prachtige landschap in Peru tijdens deze verrijkende ervaring.

1 Nacht 2 Dagen
120.00 €

Dag 1: Arequipa - Cabanaconde - San Juan De Chuccho - San Galle

We vertrekken vroeg in de ochtend, rond 03:00 in Arequipa met de bus naarar Chivay (Cabanaconde). Omstreeks 09:00 zullen we voor het ontbijt aankomen in Cabanaconde. Na een pauze bereiden we ons voor om te beginnen aan de tocht. Het eerste gedeelte van het parcours leidt ons naar beneden in de Colca Canyon, de afdaling duurt ongeveer 3 uur. Daar komen we uit op een prachtige plek genaamd San Juan de Chuccho waar we een pauze zullen nemen en lunchen. Na de lunch gaan we nog eens 3 uur verder lopen in de richting van de oase in San Galle. Onderweg bezoeken we de traditionele dorpen van Coshñirhua en Malata. We komen op San Galle aan in de namiddag. Hier zal de gids uw diner bereiden. De nacht wordt doorgebracht in rustieke, maar comfortabele hutten.

Dag 2: San Galle - Cabanaconde – Cruz del Condor – Arequipa

We worden opnieuw heel vroeg wakker, rond 04:00 om aan onze steile klim te beginnen richting Cabanaconde. Aangekomen in Cabanaconde zullen we na een rustpauze met de bus naar het Cruz Del Condor rijden om de vlucht van de condor te zien. We zetten onze tocht verder naar Chivay waar we ongeveer 2 uur zullen stoppen, zodat u een bezoek kunt brengen aan de warmwaterbronnen en / of de lokale markt. Daarna gaan we naar Arequipa, waar we om ongeveer 17:00

INBEGREPEN

 • Toeristische bustour
 • 1 nacht van hostel / lodge accommodatie
 • Reisleider (Engels of Spaans)
 • 2x ontbijt / lunch 1x / diner 1x

 NIET INBEGREPEN:

 • Entree tot de warmwaterbronnen
 • Tourist ticket
 • Lunch in Chivay

 WAT MEE TE BRENGEN:

 • Zonnecreme
 • Zonnehoed
 • Wandelschoenen
 • Kleding die beschermt tegen de kou (‘s nachts) ook kleding voor warm weer tijdens de dag.
 • Zwemkleren en een handdoek voor de warmwaterbronnen
 • regenjack / poncho (tijdens het regenseizoen)

Reisbegeleiding/Gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel of Amsterdam. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 16 reizigers. De minimumleeftijd voor de deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie. Voor de trektocht naar de Regenboogberg dien je wel naast een flexibele instelling een goede conditie te hebben. Een reis op hoogte kan vermoeiend zijn.