Maras and Moray Biking Tour

Maras and Moray Biking Tour

De beste manier om deze dorpen in de Heilige Vallei te bezoeken buiten de gebaande paden is met de mountainbike.

Maras is een Andes dorp bekend voor zijn zoutmijnen die dateren uit de pre-Inca tijd. Op ongeveer 7 km afstand bevinden zich de verbazingwekkende cirkelvormige terrassen van Moray, een landbouwkundig onderzoekstation van de Inca’s ontworpen voor het experimenteren met gewassen op verschillende hoogten.

1 Dag
120.00 €

Vertrek in Cuzco om 8:30 voor de transfer naar Maras, Cruz Pata. Op dit punt begint de fietstocht samen met een professionele gids.

We fietsen door een licht heuvelend terrein van de Andes richting Moray. Hier bezoeken we de cirkelvormige terrassen die als een Inca prototype van een experimenteel biologisch station worden beschouwd. Van daaruit dalen we verder af richting Maras (klein dorp), waar we stoppen om te lunchen. Vanaf dit punt genieten we een prachtig uitzicht op de Heilige Vallei en het Andes gebergte.

 Na de lunch bezoeken we de oude zoutmijnen "Salineras" en  blijven we afdalen tot aan de rivier Urubamba in het district Pichingoto. Vanaf hier gaan we verder naar de stad Urubamba waar onze privébus ons opwacht en terug naar Cusco brengt.

Aankomst is voorzien rond 18u.

 INBEGREPEN

  • Professionele fietsen, handschoenen, helm
  • Gekwalificeerde Engels / Spaanse gids
  • Privé transport Cusco - Chinchero - Urubamba - Cusco

 NIET INBEGREPEN

  • Maaltijden
  • Entree ticket naar Moray 10 PEN
  • Entree ticket naar Maras 5 PEN

Reisbegeleiding/Gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel of Amsterdam. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 16 reizigers. De minimumleeftijd voor de deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie. Voor de trektocht naar de Regenboogberg dien je wel naast een flexibele instelling een goede conditie te hebben. Een reis op hoogte kan vermoeiend zijn.