Puno (Amantani-Uros - Taquile) 2D 1N

Puno (Amantani-Uros - Taquile) 2D 1N

Deze reis biedt u de kans om het prachtige Titicacameer te leren kennen. De 3 verschillende eilanden geven u een breed perspectief van het leven in het Titicacameer. Dit is een van de toppers op gebied van sociaal cultureel toerisme in Peru.

2 dagen
62.00 €

Dag 01: Uros + Amantani.

Deze excursie begint om 07:30 met de transfer van je hotel in Puno naar de haven. We varen met een  motorboot (10 meter lang met een overdekt gedeelte in geval van regen of koud weer) en bezoeken  de drijvende Uros eilanden. Hierop wandelen voelt als een waterbed (maar het is heel veilig) We zien de huizen en de bevolking. Een tocht op een traditionele rieten boot kan optioneel geregeld worden. Wij bezoeken twee van de 30 eilanden voordat we verder gaan naar Amantani eiland. Deze tocht duurt ongeveer 3 uur. U zult waarschijnlijk lokale families zien die u langs de heuvel verwelkomen. In de haven wordt de groep in kleinere groepen verdeelt onder lokale families. Een typische lunch wordt geserveerd door uw gastgezin. U kan optioneel meedoen aan een voetbalwedstrijd. Daarna is er een wandeling naar het hoogste punt van het eiland om naar de zonsondergang te kijken. Voor het diner krijg je lokale traditionele  kleding van je familie en word je meegenomen naar de gemeenschapsruimte voor een klein feestje. Beleef de energie van deze live-cultuur. (Overnachting bij een gastgezin op het eiland).

Dag 02: Amantani - Taquile - Puno.

Ontbijt en vertrek naar Taquile Island. Na een uur varen komen we aan op deze unieke plek. Er loopt  een lange weg naar het dorp (ongeveer 50 min. wandelen) waar we de gemeenschaps-coöperatieve bezoeken. Lunch in een van de plaatselijke restaurants. De uitzichten zijn prachtig. Dan dalen we 500 treden terug naar beneden naar de haven. Rond 13 u vertrekken we  terug naar Puno (een 3 uur durende terugreis). Bij aankomst in Puno  wordt u terug naar uw hotel gebracht. (Einde van het avontuur.) Nachtbus naar Cusco vóór 20: 00u.

Amantani eiland, plek vol levende cultuur. Daar zie je en ervaar je van dichtbij het echte leven op het platteland van Peru en kan je tijd doorbrengen met een authentieke lokale familie, waardoor je niet enkel een waarnemer bent. Dit unieke eiland verbergt tempels op zijn bergtoppen met een oude verborgen boodschap bewaard door de lokale "sjamanen".

Taquile eiland, een plek waar de tijd is blijven stilstaan. Daar vindt u een inheemse gemeenschap die oorspronkelijke sociale tradities en organisaties van de Inca’s probeert te bewaren. De isolatie heeft ervoor gezorgd dat ze vrijwel onaangetast zijn gebleven door de moderne wereld.

De Uros drijvende eilanden, waar u kunstmatige rietplatforms kan bezoeken, bewoond door een oude etnische groep. Het is zeker een van de meest originele manieren van leven op aarde. Sommige mensen denken dat ze kunstmatig gemaakt zijn voor toeristen. Maar in feite zijn ze authentiek, hun cultuur is authentiek, en de geschiedenis van de reden waarom ze leven onder het riet is fascinerend. * LET OP: Deze Tour met vertrek uit Puno is 7 uren van Cusco met de bus. De busreis kan voor u geboekt worden.

Inbegrepen:

 • Pick-up van Puno Travel kantoor (of hotel in het centrum van Puno)
 • Engels-Spaans sprekende gids voor 2 dagen
 • Toegangsgeld
 • Normaal bootvervoer (3 uur en ½ navigatie)
 • Overnachting met lunch, diner en ontbijt in Amantani  (huizen zijn zeer eenvoudig en toiletten zijn basic). Uw gastgezin zal u  drie of meer schone dekens geven. Toch raden we het gebruik van uw slaapzak aan als je er een bij je hebt.

Niet inbegrepen:

 • Lunch in Taquile
 • Fooien

Wat mee te brengen:

 • Zonnescherm
 • Hoed of pet als beschermen tegen de zon en de koude
 • Lagen : windjack, trui
 • Slaapzak (als je die hebt)
 • Cash geld voor de lunch in Taquile, voor souvenirs en fooien

 

Reisbegeleiding/Gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel of Amsterdam. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 16 reizigers. De minimumleeftijd voor de deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie. Voor de trektocht naar de Regenboogberg dien je wel naast een flexibele instelling een goede conditie te hebben. Een reis op hoogte kan vermoeiend zijn.