Tambopata 4D 3N

Tambopata 4D 3N

4 dagen lang genieten van de rijke fauna en flora van het Amazoneparadijs.  Dit ecoavontuur brengt u naar de Gamitana en de Briolo rivier.

4 Dagen / 3 Nachten
Heel het jaar
350.00 €

DAG 1: Welkom - ontvangst - Monkey Island

Bij uw aankomst in Puerto Maldonado, Peru's hoofdstad van de biodiversiteit, wordt u verwelkomt op de luchthaven. Ons programma begint met een bezoek door de stad per bus. Daarna gaan we naar Puerto Capitanía waar we aan boord gaan van een gemotoriseerde rivierboot voor een tocht op de Madre de Dios rivier. Tijdens de reis maak je kennis met een fascinerende natuurlijke omgeving. Als je geluk hebt zie je capibara’s, kaaimannen, schildpadden, reigers, aalscholvers en andere diersoorten in hun natuurlijke omgeving. Aangekomen bij de Ecoamazonia Lodge word je getrakteerd op een lekker welkomstdrankje, krijg je een bungalow en zullen we samen lunchen.

In de namiddag brengen we een begeleid bezoek met onze gespecialiseerde gids aan het Monkey Island, een unieke plek in het hart van de Madre de Dios rivier, op vijf minuten afstand van de Lodge. Tijdens de wandeling kan je prachtige landschappen observeren, met een uitbundige flora die onderdak biedt aan diverse apensoorten, in hun natuurlijke habitat, zoals spinapen, kapucijnen, kleine leeuwapen, doodshoofdaapjes, rode brulaap en andere diersoorten, zoals de neusbeer en luiaards en een grote verscheidenheid aan vogels.

Tenslotte voltooien we ons bezoek aan het eiland, genietend van de meest indrukwekkende zonsondergang in de jungle. Terug in de lodge  sluiten we de dag af met een gezellig etentje.

DAG 1: Welkom - ontvangst - Monkey Island

Dag 2: Apu Victor Meer

De ochtend begint met het geluid van de prachtige vogelgezangen uit het Amazoneparadijs. Een stevig ontbijt zal ons energie leveren voor een ochtend vol nieuwe ervaringen. Na het ontbijt wandelen we dieper in het bos op speciaal gemaakte paden, met bruggen om kloven en rivieren over te steken.

Tijdens de tocht observeren we het ondergelopen bos en een verscheidenheid aan flora en wilde dieren. Hierna varen we op het indrukwekkende Apu Victor meer met zijn kristalhelder water, omringd door moerassen en gigantische bomen. Aan het observatieplatform krijg je de kans om te genieten van een panoramisch uitzicht op het meer, papegaaien, ara's, toekans, camungos, hoatzin, reigers en andere dieren, zoals kaaimannen, schildpadden, enz., En als we geluk hebben, krijgen we de kans om de reuzenotter, een van de meest spectaculaire regenwouddieren te observeren. Na enkele uren gaan we terug naar de Lodge om samen te lunchen.

Dag 2: Apu Victor Meer

Dag 3: Lost Cocha

De ochtend begint opnieuw met het geluid van de prachtige vogelgezangen uit het Amazoneparadijs. Na het ontbijt starten  we een avontuur in het regenwoud,  begeleid door een lokale gids. We gaan op tocht tot diep in de jungle, naar de Lost Cocha, die een toevluchtsoord en voeding ecosysteem vormt voor een grote verscheidenheid aan dieren. Daar kunnen we otters, kaaimannen, schildpadden, sachavacas (tapirs), vogels met veelkleurige veren, de majestueuze jaguar en een verscheidenheid aan vissoorten observeren. Dit gebied met grote moerassen en diverse overstroomde gebieden is uniek en eigendom van de Ecoamazonia's Ecological Reserve die zorgt dat het intact blijft. Vervolgens krijgen we toegang tot een buitengewone observatieplatform van waaruit we in staat zijn om het immense en magische regenwoud te overzien. Daarna maken we een aangename kanovaart rond het meer en keren we terug naar de lodge voor de lunch. In de namiddag, heb je de mogelijkheid om te ontspannen aan het zwembad of optioneel een bezoek te brengen aan de plaatselijke botanische tuin. ‘S avonds genieten we nog van een heerlijk afscheidsdiner.

Dag 4: Vertrek - Puerto Maldonado - Cusco

Na een goede nachtrust wacht ons een ontbijt alvorens terug te keren naar Puerto Maldonado.

Dag 3: Lost Cocha

Inbegrepen :

 • Vervoer van en naar de luchthaven of busstation in Puerto Maldonado
 • Alle maaltijden (behalve het ontbijt op de 1e dag, de laatste dag geen lunch of avondmaal)
 • accommodatie in traditionele bungalows
 • Excursies met gespecialiseerde Engels en Spaans sprekende gidsen

Niet inbegrepen:

 • Vlucht  Cusco- Puerto Maldonado -Cusco (te verkrijgen bij : LANPERU.COM of STARPERU.COM)
 • Ontbijt op de 1e dag
 • Lunch en avondmaal op de laatste dag
 • Water
 • Fooien

Zelf mee te brengen:

 • Lichte kleding, een lange broek en stevige schoenen
 • Extra kleding en lichte schoenen voor ‘s avonds
 • Zwempak
 • Zonnehoed
 • Camera
 • Zonnescherm
 • Regenkleding
 • Zaklamp
 • Muggenspray
 • Verrekijker

 

Deze reis is slechts een klein voorbeeld van wat je zou kunnen doen. Uiteraard kan je ze ook nog aanpassen aan je eigen voorkeuren. Wil je ergens langer blijven? Prima! Andere overnachtingsplek? Regelen we samen met je. Je kiest zelf ook wanneer je vertrekt en hoe lang je wilt reizen. Zo bouwen we samen aan jouw reis op maat. Neem contact op met Salkaperu voor meer informatie en om uw individuele wensen te bespreken. We passen de reis aan op basis van uw wensen en budget.