Lares Trek Machu Picchu 4D 3N

Lares Trek Machu Picchu 4D 3N

Deze onvergetelijke en minder bereisde trektocht combineert berglandschappen, gletsjer lagunes, nevelbosvalleien en authentieke Quechua textielgemeenschappen met een bezoek aan de Lares warmwaterbronnen. Het is een prachtige wandeling met een uniek uitzicht op de levensstijl en tradities van de Andes bevolking.

4 dagen / 3 nachten
550.00 €

Dag 1: Cusco - Calca - Lares Hot Springs - Huacawasi

We vertrekken in Cusco rond 6:00 (uur te bevestigen). We maken een mooie rit door de Heilige Vallei, langs Pisac en stoppen voor het ontbijt in de provinciestad Calca. We vertrekken weer uit Calca rond 08:00 voor een rit van ongeveer 3 uur naar de stad van Lares (3100m), dat is het vertrekpunt van de tocht. Je zal de kans krijgen om kleine Andes-gemeenschappen, en spectaculaire berglandschappen met kuddes lama's en alpaca's te spotten. Voordat we beginnen aan de tocht bezoeken we de warmwaterbronnen die zich bevinden in weilanden net buiten de stad.  We nemen een ontspannen duik in de warme wateren die bekend staan ​​om hun helende krachten. Volledig opgefrist beginnen we een ontspannen wandeling langs de Trapiche River Valley. Na ongeveer 2½ uur komen we aan bij het dorp Vilcabamba waar we stoppen en lunchen. Daarna gaan we nog eens 1½ uur verder door de vallei naar het kleine dorpje Huacawasi (3700m) waar we ons kamp opzetten en de nacht doorbrengen. De totale loopafstand is ongeveer 12km (4-5 uur).

Dag 1: Cusco - Calca - Lares Hot Springs - Huacawasi

Dag 2: Huacawasi - Abra Ipsay - Patacancha

Veel van de huizen die we in dit kleine dorp van Huacahuasi zien zijn opgebouwd uit steen en hebben rieten daken. De mensen van dit dorp produceren prachtige kleurrijke textiel. S’ Ochtends leren we over de weeftechnieken en krijgen we de kans om een ​​deel van hun poncho’s van hoge kwaliteit, chullos (wollen mutsen )en andere kledingstukken te bewonderen. Na de lunch klimmen we ongeveer 2 uur naar de top van Ipsayccasa Pass, 4500m, de hoogste pas van de tocht. Vanaf hier krijgen we een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. We dalen ongeveer 1 uur voorzichtig totdat we de plaats van het kamp van onze tweede nacht aan het prachtige Lake Ipsaycocha bereiken. Met wat geluk zullen er Andesganzen, Puna Ibis en andere moerasvogels te zien zijn. Loopafstand ca. 9 km (6-7 uur).

Dag 2: Huacawasi - Abra Ipsay - Patacancha

Dag 3: Patacancha - Ollantaytambo - Aguas Calientes

Vandaag is een veel gemakkelijkere dag. Na een vroeg ontbijt gaan we ongeveer 2½ uur langzaam naar beneden lopen door een wijde open vallei totdat we aankomen bij het dorp Patacancha. De mensen uit dit gebied zijn lokaal bekend als "Huayruros" - de naam van een rood en zwart zaad dat doet denken aan de kleur van hun poncho's. We krijgen de kans om textiel gemaakt door de mensen van deze gemeenschap te bekijken - hun vlechtwerk van hoge kwaliteit staat ​​bekend om hun ingewikkelde ontwerpen die aspecten van hun dagelijks leven en de cultuur weerspiegelen. We gaan langzaam verder naar beneden richting het dal naar Willoq, een ander Quechua dorp waar de lokale bevolking nog steeds hun traditionele kleding draagt. Ze zijn er trots op dat ze erin geslaagd zijn om hun culturele identiteit te behouden . Ons transport wacht ons op om ons verder te nemen door de vallei naar de Inca stad van Ollantaytambo waar we rusten en lunchen. In het begin van de middag nemen we de trein naar Aguas Calientes. Dit is een spectaculaire reis die begint in de Quechua hooglanden en langzaam afdaalt naar een weelderige tropische vegetatie als we in de buurt van Aguas Calientes komen. De totale reistijd met de trein is ongeveer 1½ uur. We brengen de nacht door in een hostal in Aguas Calientes, waar u ongetwijfeld zult genieten van de mogelijkheid om een warme douche te nemen !! ’s Avonds gaan we vroeg naar bed om ons voor te bereiden op uw bezoek aan Machu Picchu de volgende morgen. Loopafstand ca. 12km (5-6 uur).

Dag 3: Patacancha - Ollantaytambo - Aguas Calientes

Dag 4: Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

We staan vroeg op, rond 04:20 om te lopen naar Machu Picchu, of neem een ​​van de eerste bussen om 5:30 am (US $ 9 per enkele reis). Door het vroege uur heb je genoeg mogelijkheden om foto's te nemen en kan je genieten van het zicht van de zonsopgang van achter de bergen. Uw gids zal u een rondleiding geven door Machu Picchu  en u vertellen over de Inca geschiedenis en de betekenis van de belangrijkste bezienswaardigheden. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur, waarna je nog vrije tijd hebt om de ruïnes te verkennen op uw eigen temp of de Huayna Picchu te beklimmen (verplicht vooraf boeken, US $ 10 per persoon) - de berg die over de oude Inca stad uitkijkt. ( voorzie  minimum  1½ uur). De meeste mensen nemen de bus terug naar Aguas Calientes rond 13:00, waar u kunt lunchen in een van de vele restaurants (niet inbegrepen). Je moet een half uur voordat je trein vertrekt (21u30 ) in het station zijn . In Ollantaytambo staat er vervoer voor u klaar om u terug te brengen naar Cusco - geschatte aankomsttijd 01:30. Als u liever eerder terug in Cusco bent, kunt u de  trein nemen van 16:22 (US $ 12 supplement) of 18:45 uur (US $ 7 supplement).

Dag 4: Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco

Reisbegeleiding/Gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel of Amsterdam. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 16 reizigers. De minimumleeftijd voor de deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie. Voor de trektocht naar de Regenboogberg dien je wel naast een flexibele instelling een goede conditie te hebben. Een reis op hoogte kan vermoeiend zijn.