Manu National Park 4D 3N

Manu National Park 4D 3N

Manu National Park  is een van de grootste beschermde gebieden ter wereld met meer dan 1800 vogelsoorten, waaronder 45% neo-tropische soorten, waardoor het de perfecte bestemming voor vogelliefhebbers is. Tijdens dit onvergetelijke avontuur krijg je de kans om toeschouwer te worden van de nationale vogel van Peru, de cock-of-the-rock, en het buitengewone spektakel van honderden papegaaien en ara's die bij dagenraad verzamelen bij te wonen. Manu is de thuisbasis van de grootste biodiversiteit en de grootste biomassa ter wereld!

4 dagen / 3 nachten
heel het jaar
448.00 €

Dag 1

We verlaten Cusco vroeg in de ochtend. Ongeveer halverwege de ochtend bezoeken we de interessante graven van Ninamarca, algemeen bekend als "Chullpas". We rijden verder tot Paucartambo, een pittoreske Spaanse koloniale stad, en vervolgens naar de Acjanacu pas, die het begin van de Culturele Zone van Manu Biosphere Reserve markeert. Een dikke mantel van wolken biedt hier eeuwige vochtigheid en creëert een ideale habitat voor planten zoals bromelia's. Deze gevarieerde en fascinerende wereld is de thuisbasis van rotshanen, brilberen, orchideeën, boomvarens (één van de oudste levende planten), mossen en korstmossen. Deze boswolk vind je tussen 2000 en 3500 m hoogte/. Ten minste 50% van de plantensoorten zijn gevonden in dit gebied. Overnachting in onze "Orquídeas de San Pedro Lodge".

Dag 1

Dag 2

Vandaag ontwaken we heel vroeg om de rode rotshanen (Rupicola peruviana), nationale vogel van Peru vanuit een platform te observeren. De mannelijke vogels zijn oranjerood. Enkele tientallen komen bij elkaar voor een expositie van hun rituele paringsdans in een plaats genaamd Lek. De mannetjes tonen hun kam, pronken en poseren voor de vrouwtjes. De vrouwtjes, minder in aantal, kijken om de meest geschikte mannen te kiezen. Na het ontbijt gaan we in onze auto's door een smalle weg tussen watervallen en canyons in de richting van de stad Pilcopata (* 1) en vervolgens naar Atalaya Port. Hier gaan we aan boord van onze overdekte buitenboordmotorboot en varen de Alto Madre de Dios Rivier af voor ongeveer 15 minuten in de richting van ons privéreservaat "Erika", een comfortabele  rustieke lodge. We wandelen door het interessante spoorsysteem dat een overgangsgebied biedt tussen hoge en lage jungle. Overnachting in onze lodge.

* 1 gratis optie: In de stad Pilcopata een 1½ uur raften op de rivier (klasse I en II) langs de rivier Koshñipata waar je de gelegenheid hebt voor een duik en natuurlijk het spectaculaire uitzicht over de Koñeq Canyon. * 2 Nieuw !!! Optie: We wandelen langs een pad dat ons leidt naar het observatieplatform op 4,5 m  boven de Clay Lick zelf, waar we wachten op de komst van de logge navelzwijnen, we observeren en fotograferen hen in actie. Belangrijk: De waarneming is afhankelijk van geluk en de weersomstandigheden.

 Dag 2

Dag 3

Erika Lodge is gelegen in een overgangszone tussen hoge en lage jungle (600  tot 1.150 m ) en omvat verschillende habitats. Deze hoogte verklaart de hoge diversiteit aan flora en fauna in de omgeving van de lodge. Onmiddellijk na het ontbijt beginnen we te lopen langs de oevers. Tijdens de wandeling geeft onze gids uitleg over insecten, geneeskrachtige planten, bomen, reptielen, zoogdieren, enz. ’ s Middags gaan we aan boord van onze boot en na vijf minuten wandelen we nog 30 minuten langs een heel mooi pad om de interessante flora zoals gevoelige planten, heliconias, fruitplantages, etc.  te observeren en erover te praten. Wanneer we aankomen aan het Machuwasi Lake kunnen we met behulp van een telescoop grote zilverreigers, smaragdarassari, spechten, grote kiskadie, kardinalen,… observeren. ’s Avonds maken we een korte nachtwandeling om de Amerikaanse brulkikker, gehoornde kikkers, boomkikkers en een ongelooflijke verscheidenheid aan insecten te observeren.

* 3 gratis optie: Canopy Zip Down: Vanaf Erika Lodge doorkruisen onze gasten  de boomtoppen van het tropische regenwoud van boom tot boom en van platform naar platform met behulp van katrollen op horizontale kabels. Deskundige gidsen helpen u tijdens deze spannende reis door de verschillende lagen van het regenwoud en leggen uit wat er om je heen gebeurt vanaf het moment dat je de grond  verlaat totdat je terug op de bosbodem staat.

Dag 3

Dag 4

Deze dag staan we heel vroeg op om aan boord te gaan van onze boot . We varen slechts 5 minuten op de rivier naar onze papegaaien Clay Lick genaamd "Collpa", waar veel soorten papegaaien zoals de zwartoormargrietje, witoogaratinga, zich voeden met minerale en zoute supplementen naast hun gewoonlijke zaden en vruchten. Daarna varen we verder richting Atalaya Port waar de bus ons laat in de avond terug naar Cusco brengt.

Dag 4

Inbegrepen:

 • Gespecialiseerde en tweetalige gids
 • 1 nacht in Orquídeas de San Pedro Lodge
 • 2 nachten in Erika Lodge
 • Maaltijden (vegetarische optie beschikbaar, wel vooraf reserveren)
 • EHBO-kit met inbegrip van anti-ophidian shots
 • Al het transport op land en rivier
 • Kapitein en rafting apparatuur
 • Gespecialiseerde gids voor de Canopy Zip down en benodigde apparatuur

Niet inbegrepen:

 • Het ontbijt en mineraalwater voor de eerste dag
 • Dranken zoals bier of frisdrank
 • Fooien
 • Avondmaal op de laatste dag.

Wat moet je meenemen :

 • Verrekijker
 • Camera
 • Warme kleding, lange mouwen en een lange broek (katoen)
 • Hoed met een brede rand en zonnebril voor zonnige dagen
 • 100% waterdicht regenkleding (lange poncho of regenkleding)
 • Insectenwerend middel (ten minste 35% DEET)
 • Zonnebrandcreme
 • Wandelschoenen en sandalen
 • Zaklamp, genoeg batterijen (alkaline) 
 • Handdoek, zwempak
 • Persoonlijke medicijnen 
 • Een dagpakket en een dagrugzak 

Reisbegeleiding/Gids

Deze groepsreis wordt begeleid door een lokale ervaren Nederlandstalige reisbegeleider vanaf Brussel of Amsterdam. Hij zal ervoor zorgen dat de reis zo goed mogelijk verloopt en zal de eerste aanspreekpunt zijn bij vragen of suggesties. Hij zal tips geven over mogelijke extra excursies, mooie plekjes en leuke restaurants. Daarnaast maken wij in elke bestemming gebruik van lokale gepassioneerde Engelstalige gidsen die meer over de te bezoeken bezienswaardigheden zal vertellen, meesten van hen hebben vele jaren ervaring in de sector en hebben een universitair diploma.

Deelnemers

SalkaPeru kiest bewust voor het reizen in kleine groepen. Maximum 16 reizigers. De minimumleeftijd voor de deze reis is 18 jaar. De reis is in principe haalbaar voor iedereen met een goede gezondheid en doorsnee conditie. Voor de trektocht naar de Regenboogberg dien je wel naast een flexibele instelling een goede conditie te hebben. Een reis op hoogte kan vermoeiend zijn.