Klimaat & Beste Reistijd

Het klimaat en beste reistijd in Peru is een ingewikkelde zaak. Je vindt er 28 van de 32 micro klimaattypes die je in de wereld terug vindt. De jaargetijden in Peru zijn tegenovergesteld aan die van Europa en Noord-Amerika, vanwege de ligging onder de evenaar.

Beste reistijd Peru

Je kan het het hele jaar door naar Peru reizen! De maanden van april tot juni of september tot november hebben vaak het beste van 2 seizoenen: Minder drukte en hogere temperaturen en niet teveel regen.

Machu Picchu bezoeken

De beste tijd om de beroemde Inca Trail te lopen is in de Peruaanse winter. Van juni tot augustus is het meest droog en warm.

Amazone bezoeken

Voor de Amazone is juni tot november een prima tijd. Er is minder regenval, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over afgesloten routes of koude en natte temperaturen.

De Peruaanse zomer duurt van december tot eind maart. De winter van juni tot eind september.

Twee seizoenen

Peru ligt dicht bij de evenaar en daarom zijn er eigenlijk maar 2 seizoenen: het droge seizoen en het natte seizoen (zomer en winter).

Het droge seizoen

Van mei tot november loopt het droge seizoen. Dit is een goede tijd om te reizen. ‘s Nachts kan de temperatuur dalen tot onder het vriespunt.

De maanden juni, juli en augustus zijn goede en populaire maanden om Peru te bezoeken. Het is hoogseizoen en dus drukker op de toeristische trekpleisters.

Het natte seizoen

In het natte seizoen loopt van december tot april. Afhankelijk van het gebied waar je bent, zal het een aantal malen per week wat regenen.

Maar deze tijd biedt ook veel voordelen. Het is minder druk, de heuvels en bergen zijn fris en groener en er staan veel wilde bloemen en orchideeën in bloei.